Haberler

Uluslararası Stereoloji Kursu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ve Türk Stereoloji Derneği işbirliği ile "Uluslararası Stereoloji Kursu" düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ve Türk Stereoloji Derneği işbirliği ile "Uluslararası Stereoloji Kursu" düzenlendi.

Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı'nda düzenlenen kursa Sudan ve Mısır'dan kursiyerler katıldı. Toplamda 15 gün sürecek kursun ilk haftası tamamlandıktan sonra katılımcılar Türk Stereoloji Derneği ve Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, özellikle Asya ve Afrika ülkeleri ile bu tarz bilimsel platformların daha da arttırılmasının Türkiye'nin şu anki önceliklerinden olduğunu vurguladı.

Türk Stereoloji Derneği Başkanı ve kurs düzenleyicisi Prof. Dr. Süleyman Kaplan ise adı geçen ülkelerde henüz bilinmeye başlanan sterelojik metotların bu ve benzeri etkinliklerde daha tanınır hale geleceğini ve devamında söz konusu ülkeler başta olmak üzere diğer Asya ve Afrika ülkelerindeki üniversitelerle kurulacak yeni işbirliklerine temel oluşturacağını söyledi.

Bu bağlamda ilki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Stereoloji Derneği işbirliği ile Kasım 2012 tarihinde Samsun'da düzenlenen Asya ve Afrika Stereoloji Kongresi'nin ikincisinin de 2015 yılında Samsun'da düzenleneceğini bildirildi. Karşılıklı memnuniyetlerin dile getirildiği ziyaret farklı alanlarda da yeni işbirliklerinin oluşturulması temennisiyle sona erdi.

Uluslararası Stereoloji Kursu 5 Temmuz 2013 Cuma günü sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Süleyman Kaplan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title