Haberler

Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Kayseri'de Konuşuldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri’de Savuna Sanayi Müsteşarlığı’nın destekleri ile Erciyes Teknopark tarafından ’Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Organizasyonu’ düzenlendi.

Kayseri'de Savuna Sanayi Müsteşarlığı'nın destekleri ile Erciyes Teknopark tarafından 'Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Organizasyonu' düzenlendi.

Kentte bulunan bir otelde düzenlenen organizasyona, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Savunma Sanayi Müsteşar Başdanışmanı Özgür Özdemir, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, "Erciyes Teknopark tarafından 9 aylık bir emeğin sonucunda oluşan organizasyon, Kayseri'de ki geleneksel girişimciliğin sınırlarını değiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı girişimler gerek bölgemizin gerekse ülkemizin endüstrileşmiş ülkeler arasında yerini korumasını sağlayacaktır. 2002 yılında kurulan ve 2007 yılında faaliyet göstermeye başlayan Erciyes Teknopark, bölgenin gelişim ve inovasyon üssü olmak hedefi doğrultusunda hızla ilerlemektedir. Girişimciliği ateşleyici ve destekleyici projeler ile Kayseri'de ki geleneksel sanayi anlayışını, teknoloji tabanlı sanayiye dönüşümü için çalışan Erciyes Teknopark, geçtiğimiz yıl gelişmekte olan 5-9 yaş arası teknoparklar arasında en iyi teknopark ve tüm teknoparklar arasında da en iyi 5. Teknopark ödülünü alarak bu başarısını perçinlemiştir." ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayi Müsteşar Başdanışmanı Özgür Özdemir de, "Türk havacılık tarihi açısından Kayseri Teyyare Fabrikası'nın önemi büyüktür. Kayseri ülkemizdeki ilk uçak fabrikasının açıldığı havacılık merkezlerinden biridir. Fabrikanın temeli 120 Alman ve 50 Türk'ten oluşan bir ekip tarafından 1926 yılında atılmıştır. Ancak zamanla yüksek maliyet ve iş gücünden kaynaklı sıkıntılar bahane edilerek Almanya ile yapılan anlaşma ihlal edilmiştir.

Türkiye genç nüfusu ile gelişim ve üretim açısından çok önemli potansiyel arz etmektedir. Devletimiz teknolojik girişimcilere kadar çok büyük bir yelpazede farklı destekleri programları ile oldukça maliyetli olan AR-GE süreçlerinde bizzat yer alarak bu süreçlere önemli katkı sağlamaktadır. Hiç şüphesi Türkiye 2023 yılına gelindiğinde teknolojik olarak toplumun her kısmında kullanan bir topluma dönüşecektir. AB yazılım geliştirme destekleri yönünde son dönemde atılan önemli adımlardan biri 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'dur." diye konuştu.

2 gün boyunca sürecek olan organizasyonda ayrıca, havacılık ve uzay teknolojileriyle ilgili hazırlanan projelerde sergileniyor. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close