Haberler

Tyb Erzurum Şubesin'nce Düzenlenen "Bir Başka Açıdan Çanakkale" Panelinde İzleyiciler Ağladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bir Başka Açıdan Çanakkale’ paneli yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen 'Bir Başka Açıdan Çanakkale' paneli yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi'nde düzenlenen panele, yüzlerce öğrenci ve vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, panelistlerin slaytlarla anlatımları esnasında bazı izleyiciler göz yaşlarını tutamadı.

Özellikle Seyit Onbaşı'nın hikayesi ve Mustafa Kemal'in cepheyi anlattığı sözleri salonda bulunan dinleyiciler üzerinde büyük etki yaptı.

TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli'nin açış konuşması ile başlayan panelde, Prof.Dr.Hüseyin Yurttaş M.Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne şiirini seslendirdi. Daha sonra slayt gösterimi ile devem eden programda, Çanakkale Savaşlarını anlatan slaylt gösterimi ve şairler M.Yaşar Genç ile Harun Kazan'ın okuduğu şiirlerin ardından panele geçildi.

Oturum başkanlığını Prof.Dr.Ömer Özden'in yaptığı panelde, panelistler sırasıyla; Çanakkale Savaşının Felsefi Konumu'nu Prof.Dr.Ömer Özden Çanakkale Savaşının Siyasi ve Askeri Konumunu Prof.Dr.Erol Kürkçüoğlu, Çanakkale Savaşının Manevi Konumu'nu Yrd.Doç.Dr.Mehmet Göktaş; Çanakkale Savaşının Tarihi Konumunu Arş.Yazar Zafer Turan; Çanakkale Savaşının Erzurum Konumunu Arş.Yazar Abdurrahman Zeynal anlattı.

Zeynal, özellikle Erzurum'dan Çanakkale savaşlarına katılmış olan isimlerden tespit ettiklerini açıklarken, yetkilileri bu isimlerin tamamının tespiti için bir çalışma yapmaya davet etti.

Panelin sonunda katılımcılara plaket takdim edildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Çanakkale Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı?
Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

title