Haberler

TYB Erzurum Şube Başkanı İspirli'den Başkan Sekmen'e kitap fuarı teşekkürü

Güncelleme:

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 8.si düzenlenen Doğu Anadolu Kitap Fuar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 8.si düzenlenen Doğu Anadolu Kitap Fuar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Erzurum'un; 13-22 Mayıs tarihleri arasında kitap ile anılmasına vesile olan Doğu Anadolu Kitap Fuarı'nı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür İşleri Daire Başkanı Ergün Engin'e ve ekibine teşekkür eden İspirli şunları söyledi;

"Kitaplı bir medeniyetin çocukları olan bizler; bu gün her zamankinden daha çok okumaya, yazmaya ve elbette anlamaya ihtiyaç duymaktayız. Bütün dünyanın üzerinden bir silindir gibi geçen salgın yıllarından sonra açılan kitap fuarı Erzurum başta olmak üzere çevre illere de hitap ederek Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu faaliyeti daha anlamlı kıldı.

Nef'i, Darir, Emrah, İbrahim Hakkı, Hazık Mehmet Efendi, Alvarlı Mehmet Efe, Nurettin Topçu, Mümtaz Turhan, İsmail Bingöl, H. Ömer Özden, Nurullah Genç ve daha birçok şair ve yazarı yetiştiren bu şehirde; yozlaşmanın, düşünce ufkunun kaybolmasının önüne geçmenin tek yolu kitaptır.

Bir bayram havasında, gençlerin, öğrencilerin kitap almak için fuarı doldurduğunu gördük. Kitaba dokunarak, onları yazanları yakından görerek, buram buram kitap kokan ortamda on binlerce kitap okuyucuya ulaştı.

Şehirleri bayındır kılan; o şehirlerde kültüre, sanata, edebiyata, eğitime yapılan yatırımlardır. Binalar yıkılır, yollar bozulur, altyapılar çöker; ama insana yapılan yatırım nesilden nesile aktarılır.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Erzurum'a sadece eserler kazandırmıyor; bu sene sekizincisi düzenlenen bu fuarla zihinlere ve yüreklere de sesleniyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak yer aldığımız fuarda şair ve yazar 26 arkadaşımız ile Erzurum adına umutlandık. Kısa süre önce kaybettiğimiz yazarlarımız Ali Kurt ve Reşat Coşkun anısına düzenlediğimiz şiir şöleni büyük ilgi gördü.

Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen başta olmak üzere Kültür İşleri Daire Başkanı Ergün Engin ve ekibine teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi standında kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile sohbet eden bazı isimler şunlar oldu; M.Hanefi İspirli, Ayhan Türkez, Ömer Özden, İsmail Bingöl, Tacettin Şimşek, Yüksel Uca, M. Yaşar Genç, Hüseyin Kotan, Vedat Kan, Demet Çizmeli, Seyfullah Aydın, Ömer Karakuş, Sara Gürbüz Özeren. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yerel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title