Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Traktör Tamirinde "Engel" Tanımıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan bedensel engelli Mustafa Özcan (38), engeline rağmen yıllardır traktör ve lastik tamirciliği gibi zor bir işi başarıyla sürdürüyor.

YAŞAR KARAMAN - Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan bedensel engelli Mustafa Özcan (38), engeline rağmen yıllardır traktör ve lastik tamirciliği gibi zor bir işi başarıyla sürdürüyor.

Gülören Mahallesi'nde kendine ait iş yerinde traktör ve lastik tamirciliği yapan Mustafa Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yaşında geçirdiği hastalık sonucu bedensel engelli olduğunu söyledi.

Bu işe 13 yaşında lastik tamir ederek başladığını anlatan Özcan, engeline rağmen kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmeye çalıştığını kaydetti. Çalışıp ekmeğini kazandığını vurgulayan Özcan, "Bu işe kendi kendime lastik tamiri yaparak başladım. Sonra ufak ufak tamir işleri yaparak kendimi geliştirdim. Bu işlerin hepsini kendim öğrendim, kimsenin yanında öğrenmedim. Bu iş zor olabilir ama ben yapabiliyorum. İş yerime gelen insanlara da yapabileceğimi söylüyorum" ifadelerini kullandı.

İşini özenle yapıyor

İş yerinin arka tarafındaki odada kaldığını, böylece gününün tamamının dükkanında geçtiğini dile getiren Özcan, "İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yaptığım işleri temiz yapmaya çalışırım, bundan dolayı engelli olmama rağmen insanlar bana gelir. Yüzlerce kilogram ağırlığındaki traktör parçalarını aletlerinin yardımıyla söküp tamir ediyorum. İş yerimin arkasındaki tek göz odada da yatıyorum. Boş zamanlarımda bağlama çalarak vakit geçiriyorum" diye konuştu.

Özcan, iş yerini ilk açtığı dönemde zihinsel engelli bir gencin emekleyerek yürümesi nedeniyle kendisinden "örümcek geliyor" şeklinde söz ettiğini anlatarak, lakabının o günden sonra "Örümcek usta" diye kaldığını söyledi. Kartvizitine de "Örümcek usta" diye yazdırdığını bildiren Özcan, "Fiziksel özelliğim benim için önemli değil. Bazen bununla dalga bile geçiyorum, bu konuda bana laf atanlara da alınmıyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yerel
title