Haberler

Tıp Fakültesi 105 Mezun Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 35.dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 35. dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

Altı yıllık tıp eğitimini başarıyla tamamlayan 105 öğrenci, Yaşardoğu Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki törende mezuniyet heyecanı yaşadı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk'un yanı sıra öğretim üyelerinin yer aldığı mezuniyet töreni ilk üç dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle başladı. Dönem birincisi Mehmet Aydın Yüce, ikinci Gizem Demir, üçüncü Nadire Emirzeoğlu'na ödülleri verildi.

İlk olarak kürsüye gelen Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, hekimlik mesleğinin zorluklarından bahsederek, "Yeni mezun olan meslektaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Dekan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "Ülkemiz, geleceğimiz ve insanlık için çok yararlı olacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise konuşmasında yeni hekimlere seslenerek, "Önünüze getirilen kan davalınız da olsa ona bakmak ve iyileştirmek zorundasınız. Zor bir yolculuğa başladınız. İnsanları sevdikçe ve hoşgörüyle yaklaştıkça başarılı olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Dönem birincisi Mehmet Aydın Yüce, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezuniyet belgesi verilmesi törenine geçildi. Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu'nun öğrencilere Hekimlik Andı'nı okutmasının ardından keplerin havaya atılmasıyla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Mustafa Bekir Hüseyin Akan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title