Haberler

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Konseri

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu, yeni yıl konseri ile izleyicileri mest etti. Konserde birçok eser seslendirildi ve orkestra performansı büyük beğeni topladı.

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ile Çocuk ve Gençlik Korosu,  yeni yıl konseri ile izleyicileri mest etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Eskişehir neden farklı? Çünkü bu tip sanat aktiviteleri Eskişehir'i Eskişehir yapıyor. İşte bu sizin eseriniz" dedi.

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu gerçekleştirdiği konserler ile başarılarına yenilerini eklemeye devam ederken, özel günlerde de coşku dolu konserler vermeyi de sürdürüyor. Yeni yıl dolayısıyla gerçekleştirilen özel konser programı da Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konsere Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orkestra şefliğini Simay Pala ile orkestrada yetişen asistan şef Serhan Gencer'in, koro şefliğini ise Derya İnanç'ın yaptığı konserde, Russian Dance, Jingle Bells, Carol Of The Bells, Ritmos Ciganos, Underground Tango, Tico Tico, Arkadaşım Eşek, Anlıyorsun Değil mi Alla Beni Pulla Beni, Gibi Gibi, Kara Sevda ve Hayat Tepebaşı'nda eserleri seslendirildi. Orkestra performansı ile konsere katılarak salonu dolduran Eskişehirlilerden tam not aldı.

"TEPEBAŞI DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE PARMAKLA GÖSTERİLEN YER OLDU"

Konser sonrasında konuşan Başkan Ataç, "En çok ne hoşuma gidiyor biliyor musunuz? Hepsi bizim çocuklarımız. 40 keman 40 öğrenci ile başladık. 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezinde çalışılıyordu. O zaman en sıkıntılı şey enstrümanların maliyetiydi. O zaman Eskişehir'de ve Türkiye'de ilk kez enstrüman bağışı yapıldı. Bağışlarla bu büyük orkestranın enstrümanları oldu. Çocuklarımız zor zamanda iyi yetiştiler, bugüne kadar geldiler. Her konserde çok farklı noktaya gidiyorlar. Ama onların içinde dayanışma var, müzik sevgisi var, sosyalleşme var, birlikte başarılı olma var. Bunlar olunca koca koca dağları devirip bugüne kadar geldiler. Eskişehir neden farklı? Çünkü bu tip sanat aktiviteleri Eskişehir'i Eskişehir yapıyor. İşte bu sizin eseriniz. Bugünlere kolay gelmedik. Bize güvendiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Önümüzde 5 yıl daha var. Tabi siz onaylarsanız. Diliyorum hep beraber daha güzel işler yapalım. Türkiye'ye örnek olsun, dünyaya örnek olsun. Çünkü Tepebaşı'nda sıradan bir iş yok. Yapılan işlerden dolayı Tepebaşı dünyada ve Türkiye'de parmakla gösterilen yer oldu. Bu da sizlerin desteklerinizle. Yolumuz açık olsun" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Aslında söylenecek, çalınacak en güzel şeyleri evlatlarımız söyledi. Onlara bir kere daha teşekkür ediyorum. Hocalarımıza, şeflerimize, orkestranın ve koronun şeflerine teşekkür ediyorum. Böyle bir güzelliği, mutluluğu, gururu Eskişehirimize yaşattığı için Ahmet Başkan'a ve size teşekkür ediyorum. Bir 5 yıl daha devam diyoruz, Ahmet Başkan'a güveniyoruz. Tepebaşı 5. Kez ona emanet olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konser sonunda orkestra ayakta alkışlandı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Tepebaşı Gençlik Çocuk Sanat Etkinlik Belediye Müzik Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Bakmadan Geçme

İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title