Haberler

TCG-AKIN Gemisi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Tekirdağ Limanına Demirledi

Güncelleme:

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle TCG-AKIN gemisi Tekirdağ Limanı'na demirleyerek vatandaşlara kapılarını açtı. Gemiyi ziyaret edenler, geminin donanımı ve işleyişi hakkında bilgi aldı.

TCG-AKIN gemisi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle Tekirdağ Limanına demirleyerek kapılarını vatandaşlara açtı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle Tekirdağ'da bulunan özel bir limana demirleyen TCG-AKIN (A-584) kapılarını vatandaşların ziyaretine açtı. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde arama, kurtarma ve yedekleme faaliyetleri gerçekleştiren TCG-AKIN gemisini Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Sinan Tercan ve vatandaşlar ziyaret ederek inceledi. Gemi personeli vatandaşları gruplar halinde gemiye alarak geminin donanımı ve geminin işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Gemiyi ziyaret eden emekli denizci askeri personel Engin Durmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin vatandaşların ziyaretine açılmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Durmaz, gençlerin bilinçlendirilmesi için bu tarz ziyaretlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Dumlupınar Denizaltı Faciası sonrası Türkiye'nin kurtarma gemisi inşası konusunda büyük ilerleme kaydettiğini belirten Durmaz, "Bu gemi yerli yapım dalgıç gemisi. İmkansızlardan sonra bu gemilerin daha derinlere hizmet vermesi, dalgıçların eğitiminde ve kurtarmada her zaman görevde olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Geminin özellikleri, personelin imkanlarının bu denli iyi olduğunu görmek bizleri sevindirdi" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kabotaj Bayramı Denizcilik Tekirdağ Güncel Yerel Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title