Haberler

Taşova'da Sürü Yöneticilerine Belgeleri Verildi

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında Taşova'da eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında Taşova'da eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Müftülük Konferans salonunda düzenlenen belge dağıtım programı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Kaymakam Engin Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürlüğü, İŞKUR iI Müdürlüğü ve Halk Eğitilim Merkezi ile imzalanan protokol gereği ilçede düzenlenen sürü yönetimi kursunun 24 Şubat - 14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildiğini söyledi.

Kursa 75 kişinin müracaat ettiğini ancak 120 saatlik eğitimi tamamlayarak 67 kişinin belge almaya hak kazandığını belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Bu kurs sonucu küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler için sürü yönetimi elemanı bulmak bir sorun olmaktan çıkacaktır. İlçemiz 392 bin dekar tarım alanına sahip olup, 19 bin 600 büyükbaş ve 38 bin küçükbaş hayvan mevcudu bulunmaktadır. 2013 yılında tarım sektöründe faaliyette bulunan çiftçilerimize toplam olarak 3 milyon 365 bin lira hibe desteği yapılmıştır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Meyveciliği Geliştirme ve Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında ilçemizde 2014 yılında 4 bin 500 adet fidan ve 3 adet sera çiftçilerimize verilmiştir. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kursiyerler adına konuşan Mustafa Aydın ise şunları dile getirdi:

"Böyle bir eğitim yapılacağını duyduğumda hemen müracaat ettim .Eğitime düzenli olarak katılım sağlayarak hayvan bakımı, besleme gibi konularda hocalarımızdan yeni bilgiler öğrendik. Uygulamalı eğitim için Gökhöyük Tarım İşletme Müdürlüğüne giderek hayvanların koç katımı, kuzu besleme ve bakımı sağım teknikleri ve ağıl ortamı gibi konularda yerinde uygulamalı olarak görme fırsatımız oldu."

Yapılan konuşmaların ardından kursu başarı ile bitiren 67 kursiyere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Engin Uysal Taşova

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title