Haberler

Tarihi Kentler Birliği Aydın'da Toplandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Kentler Birliği için ÇEKÜL Vakfı tarafından hayata geçirilen "Kültür Öncelikli Yol Haritaları programı kapsamında, Altın Üçgen; Aydın-Denizli-Muğla İşbirliği Planı"nın ikinci Çalıştayı Aydın Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tarihi Kentler Birliği için ÇEKÜL Vakfı tarafından hayata geçirilen "Kültür Öncelikli Yol Haritaları programı kapsamında, Altın Üçgen; Aydın-Denizli- Muğla İşbirliği Planı"nın ikinci Çalıştayı Aydın Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çalıştay'da, Aydın Belediyesi'nin yeşil alan olarak Aydın'a kazandırmak istediği Aydın Tekstil Alanı konusunda kent olarak dik bir duruş sergilenmesi ve Aydın Belediyesi'ne destek olunması görüşü ağır bastı. Aydındaki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de konu ile ilgili Aydın Belediyesini her anlamda desteklediklerini ifade etti.

Nevzat Biçer Toplantı Salonunda gerçekleşen Çalıştay'a Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen, Aydın-Muğla ve Denizli İllerindeki sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün üç ilinde bu tür toplantılara ihtiyacı olduğunu belirtip, yapılan toplantıların ardından nihai yol haritaları çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da konuşmasında üç ilin gönül birliği içinde hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

Muğla'da belirlenen yol haritasının, Aydın'da gerçekleşen toplantı ile daha belirginleşeceğini ifade eden Başkanı Çerçioğlu, 3 yıl boyunca Aydın'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili yaptıkları çalışmaları slayt eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Aydın Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan Milli Aydın Bankası Binası, Taşdöner Sineması, Aydın Garı, Kent Meydanı, Kültür Sanat Sokağı ve Gümrükönü Hanı hakkında bilgiler veren Başkan Çerçioğlu, Aydın Tekstil alanına değinerek, "Buraya bina yapılmasını istemiyoruz. Bu alandan 200 kişi değil, 200 bin kişi yani tüm Aydın yararlanmalı" şeklinde konuştu.

Başkan Çerçioğlu'nun ardından kürsüye gelen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, Aydın Tekstil alanı konusunda Aydın'ın sivil toplum örgütleri ve halkı ile Aydın Belediyesine destek vermesi gerektiğini söyleyip, "Aydın Tekstil'in yeşiline göz dikenlere

güçlü bir dik duruş sergilemeliyiz" dedi.

Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker ise, altın üçgen olarak belirtilen Aydın-Muğla-Denizli illerindeki antik kentlere ayrı bir önem ve ihtimam gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.Yapılan konuşmaların ardından Çalıştay'da katılımcılar söz alarak Aydın Tekstil alanına ve bölgede uygulanabilecek projeler hakkında fikirlerini dile getirdi.

Nevzat Biçer Toplantı Salonundaki oturum sonrası gerçekleşen öğle yemeğinin ardından Çalıştay katılımcılarının Pınarbaşı Mesire Alanına geçerek semaverde çay içip, Aydın yöresine özgü halk oyunlarını izlemeleriyle Çalıştay'ın Aydın ayağı son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
İsrail Konsolosluğu önünde kurşun yağdıran eylemci gözaltına alındı

İsrail Konsolosluğu önünde hareketli saatler! Özel Harekat soluğu bölgede aldı

AK Partili vekil Oxford'da burslu yüksek lisans yaptı, ortalık fena karıştı

AK Partili vekil Oxford'da yüksek lisans yaptı, ortalık fena karıştı

Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık izinin görüntüleri ortaya çıktı

Isırık izlerinin görüntüleri ortaya çıktı

Trump'ın göreve gelir gelmez yapacağı ilk iş belli oldu

Trump'ın göreve gelir gelmez yapacağı ilk iş belli oldu

title