Haberler

Sofuoğlu'dan Akhisar Eğitim Bir-Sen'e Ziyaret

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Akhisar Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilciliği'ni ziyaret ederek, yönetim kurulu, sendika üyeleri ve okul idarecileriyle bir araya geldi.

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Akhisar Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilciliği'ni ziyaret ederek, yönetim kurulu, sendika üyeleri ve okul idarecileriyle bir araya geldi.

Ziyarette Sofuoğlu'na, Şube Başkan Vekili İlyas Şen, Başkan Yardımcıları Mehmet Akış, Halil Kallat, Turan Seloğlu ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Alaşehir İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri, okul idarecileri ve çok sayıda sendika üyesi de yer aldı.

Şube olarak tüm yönetici, temsilci ve üyelerinin özverili çalışmalarıyla bu yıl da il genelinde yetkili sendika olduklarını dile getiren Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, bundan sonra da görev ve sorumluluklarının bilinci ile başta üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve yaşadıkları sorunların çözülmesi olmak üzere ülkemizin daha özgür, daha yaşanabilir olması için var güçleri ile çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Eğitim-Bir-Sen'in temel misyonunun, özelde eğitim-kamu çalışanlarının genelde ise milletin ekonomik ve sosyal imkanlarını arttırmak, geliştirmek, saygınlığını korumak olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Teşkilatımızın öncüleriyle birlikte göreve geldiğimiz iki yıldan bu yana 2 bin 500'ün üzerinde eğitim çalışanını ailemize dahil edip üye sayımızı arttırdık. Genel yetkinin, nirvana olduğunu düşünmeden, vizyon ve hedeflerimizi tazeleyerek sendikal mücadelemizi daha da alevlenmiş bir aşkla, amatör bir ruh heyecanıyla devam ettireceğiz. Eğitim çalışanlarının sorunları gün geçtikçe artıyor. Sorunların çözümü sürekli öteleniyor. Bakanlık bu sorunları daha fazla ötelemeden çözmelidir. Biz sendika olarak, her zaman olduğu gibi, katkı sunmaya hazırız. Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözelim ki, asıl gündemimiz eğitim olsun istiyoruz. Bunun için de bakanlık diyaloğa, istişareye açık olmalı ve bu konuda irade ortaya koymalıdır" dedi.

Bakanlığın son dönemde yaptığı veya acil yapması gerektiği halde yapmadığı düzenlemelerin eğitim çalışanlarını mağdur ettiğini kaydeden Sofuoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği halen değiştirilmiş değil. Yönetici atama yönetmeliği, yönetici atamama yönetmeliğine dönüştü. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği sorunlu, bu yönetmelik bir türlü değiştirilmedi. Yönetmeliğe aykırı genelgelerle öğretmen yer değiştirme süreci yönetilmeye çalışılıyor. Norm kadro yönetmeliği bir türlü güncellenemedi. Bakan değişti, müsteşarı değişti. Bu değişimle birlikte beklentimiz, geçmişte yaşanan olumsuzlukların bir tarafa bırakılarak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün sağlanmasıdır. Yeni müsteşardan ciddi beklentiler oluştuğunu gözlemliyoruz. Yeni müsteşarımızın bu beklentiye olumlu cevap vereceğini ve biriken sorunları çözmek için beklenen iradeyi ortaya koyacağını ümit ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı birçok ilde hissedildi

Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem! Sarsıntı birçok ilde hissedildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu

Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu! İşte o isimler

Kayıt parası için 'Şehir efsanesi' diyen Bakan Tekin'i zora sokacak video

Kayıt parası için "Şehir efsanesi" diyen Bakan Tekin'i zora sokacak video

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title