Haberler

Skolyoz Hastaları, Edirne'deki Devlet Hastanlerinde Ameliyat Olabilecek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr.İlhan Açıkgöz, pahalı ve büyük hastaneler ile özel hastanelerde yapılan skolyoz (omurga eğriliği) ameliyetinin, Edirne'deki devlet hastanelerinde yapılabileceğini söyledi.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İlhan Açıkgöz, pahalı ve büyük hastaneler ile özel hastanelerde yapılan skolyoz (omurga eğriliği) ameliyetinin, Edirne'deki devlet hastanelerinde yapılabileceğini söyledi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Devlet Hastanesi'nde skolyoz hastası 13 yaşındaki E.E.'yi başarılı operasyonla sağlığına kavuştuğunu bildiren Açıkgöz, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı tüm hastanelerde bu ameliyatın sosyal güvencesi olan hastalara ücretsiz olarak yapılabileceğini belirtti.

Skolyoz hastası E.E.'nin ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Açıkgöz ile Keşan Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Kutluay, ameliyatın ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Açıkgöz ve Kutluay'ın yanı sıra Keşan Devlet Hastanesi yöneticisi Nurettin Alparslan da katıldı. Skolyoz ameliyatının ağır ve yüksek ücretli bir ameliyat olduğunu söyleyen Açıkgöz, bu tür ameliyatların büyük hastanelerde ve özel hastanelerde yapılabildiğini, ancak son düzenlemelerin ardından Edirne Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı tüm hastanelerde bu ameliyatları ücretsiz olarak yapabildiklerini ifade etti.

KUTLUAY"BAŞARILI BİR AMELİYAT OLDU"

Hüseyin Kutluay ise, ameliyat hakkında teknik bilgi vererek, "13 yaşındaki kız hastamızda skolyoz dediğimiz bel eğriliği mevcuttu. İstanbul'da 7 aydan beri ameliyat olmayı bekliyordu. Hastanemize başvurdu ve yapılan incelemelerden sonra, kendisini Op. Dr. Hüseyin Kutluay ile birlikte ameliyat etmeye karar verdik. Gerekli incelemeleri yaptık ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Bu ameliyat Keşan'da ilk kez gerçekleştirildi. Hastamız iyi, birkaç gün sonra taburcu edeceğiz." dedi.

AÇIKGÖZ: "BU HASTALIK 10 BİNDE 8 ORANINDA GÖRÜNÜYOR"

Açıkgöz ise kamburluğun toplumsal bir hastalık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu hastalığın görülme sıklığı 10 binde 8 oranında. Kabaca omurganın eğriliği diyebiliriz. Genellikle 13-14 yaş civarında ortaya çıkıyor ve kızlarda, erkeklere oranla 8 kat daha fazla görülüyor. Omuz ve kalçalarda simetri bozularak asimetrik bir hal alıyor. Genellikle erken dönemlerde tedavisi mümkün ancak ilerleyen dönemlerde omurganın eğriliği arttıkça cerrahi müdahaleler gerekiyor. Bu ameliyatlar, oldukça özellikli ameliyatlar. Bu güne kadar keşan'da bu ameliyat yapılabilmiş değildi. Ancak bu Sağlık Bakanlığı'nın son yapılanmasıyla birlikte biz bütün hastanelerimizi, özellikle ameliyathanelerimizi modernize ettik. Artık ameliyathanelerimizde her türlü ameliyatlar yapılabiliyor. Keşan'da da çok önemli bir ameliyat yaptık."

"HASTALARIMIZIN, UZUN YOLLARA GİTMESİ VE YÜKSEK PARALAR HARCAMASINA GEREK YOK"

Bu ameliyatın büyük kentlerde ve özel hastanelerde yapıldığını söyleyen İlhan Açıkgöz, "Şimdiye kadar bu tür ameliyatlar devlet hastanelerinde yapılamıyordu. Ancak böylesi önemli bir ameliyatı Keşan'da gerçekleştirdik. Büyükşehir hastanelerinde uzayan randevular, tedaviyi geciktiriyor. Bu hastalığın tedavisi için Keşan'dan İstanbul'a gidip gelen oldukça fazla kişi var. Maliyeti ve hastaya zahmeti de var. Artık bu tür hastalara Edirne'deki bütün devlet hastanelerinde bu tür ameliyatları gerçekleştirebilmekteyiz. Hastalarımız artık bu ameliyatlar için, uzun yollara gitmelerine ve büyük paralar harcamalarına gerek yok. Keşan Devlet Hastanesi'ne ve Edirne'deki diğer hastanelere gelebilirler."

Ameliyathane'den çıkan E.E.'nin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, hasta yakınları ise ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Açıkgöz ve Kutluay'a teşekkür etti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close