Haberler

Siirt Üniversitesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Ediyor

Güncelleme:

Siirt Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla çadır nöbetine başladı. Üniversite öğrenci toplulukları tarafından kurulan çadırda, Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması için çağrıda bulunuldu.

Siirt Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla çadır nöbetine başladı.

Gazze'de yaşanan soykırıma dur demek için dünyadaki üniversitelerde devam eden protestolara Siirt Üniversitesi öğrencilerinden de destek geldi. Üniversite Öğrenci Toplulukları tarafından Kezer Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi önünde kurulan çadırda, Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması için çağrıda bulundu.

Etkinliği katılan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak; "İsrail ayın 7'sinden beri insanlık dışı bir vahşet sergilemektedir. Filistin topraklarını ve masum insanları bombalamaktadır. Gazze'de insanlık vicdanı, insanlığın kendisi insanlığın onuru atılan bombalarla yerle bir edildi. Bu bir savaş değil. Savaşta iki ordu karşı karşıya gelir ve her iki ordu birbirine saldırır silahlarla vuruşurlar, çarpışırlar. Biri kazanır veya kaybeder. Ama bu öyle bir şey değil. Bir tarafta masum halk, çoluğuyla, çocuğuyla, kadınıyla ve yaşlısıyla. Diğer bir tarafta da dünyanın en büyük teknolojileri en ağır silahlarıyla birlikte siviller bombalanıyor, öldürülüyor, gözüne bakmadan vahşet şeklinde soykırım yapılıyor. Dolayısıyla bizler de Siirt Üniversitesi'nin genç öğrenci topluluklarının hazırladığı bu etkinlikleri destekliyor ve bu zulmün bir an önce sona ermesi için mahşeri vicdana biz de bir ses duyuralım diye destek vermek istedik. Özellikle kendi meslektaşlarımıza ve akademisyenlere uygulanan zulme protesto etmek için buradayız. ve oradaki genç öğrencilerin yaptığı protestolara en azından destek verebilmek için buradayız. Bu programları hazırlayanlara emeğe geçen genç öğrencilerimize ve kıymetli hocalarıma herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Öğrenci Toplulukları olarak Filistin'e destek amacıyla çadır kurduklarını belirten öğrenci Elif Koçuk; "Siirt Üniversitesi öğrenci toplulukları olarak İlahiyat Fakültesinin bahçesinde obalarımızı kurduk. Buradaki obalarımızı kurmamızın amacı Filistin'deki kardeşlerimize ve biliyorsunuz ki batıda yapılan üniversitedeki obalara destek olmak amaçlı biz de varız, biz de buradayız ve Filistin'in acısını paylaşıyoruz demek içindir. Nöbetteyiz ve şuna eminiz ki bir gün zalimin zulmü bitecek ve mazlumun geleceği günler gelecek. Biz de o günler için nöbetimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Bütün ülkelerde yapılan zulümlere karşı olduklarını dile getiren üniversite öğrencisi Ulaş Can Ergin ise; "Programımızın amacı öncelikle Gazze olaylarını gündemde tutmaktır. Gazze ile birlikte yapılan zulmü haykırmak. Sadece Gazze değil yapılan tüm zulümleri Doğu Türkistan'daki, Myanmar'daki ve aklımıza şu an gelmiyor fakat dünyadaki tüm zulümlere karşı olduğumuzu göstermek. Sadece burada gazete bir temsili göstermelik değil ama temsil diyebiliriz. Burada kendi öğrenci arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle bu olayı gündemde tutmak için çabalıyoruz. Tüm çabamız bunun üzerine her zaman söylüyoruz. Şimdi de söylüyoruz ve günlerdir buradayız. Bunu tekrar dile getiriyoruz. Gazze bir inanç bir ırk bir dil meselesi değil tüm insanlığın meselesi, burada yapılan zulüm tüm insanlığı ilgilendiriyor" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsrail Gazze Siirt Uluslararası İlişkiler Yerel Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title