Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Saü Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı'na Katıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma sektörünün ve otomotiv mühendisliği eğitiminin gelişiminin ve dünya ile entegrasyonunun tartışıldığı Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı, İstanbul’da yapıldı.

Ulaştırma sektörünün ve otomotiv mühendisliği eğitiminin gelişiminin ve dünya ile entegrasyonunun tartışıldığı Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı, İstanbul'da yapıldı. Konferansa Sakarya Üniversitesi'nden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul da katıldı.

Dünya otomotiv sanayisine yön veren mühendislerin bir araya geldiği Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı (IAEC), Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) desteği, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) ortaklığı ve ABD merkezli Otomotiv Mühendisleri Derneği'nin (SAE International) işbirliğinde ilk kez düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi'ni temsilen konferansa davet edilen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, otomotiv sektörünün önümüzdeki yıllarda Endüstri 4.0 çalışmaları doğrultusunda önemli değişimler yaşayacağını ifade etti. Prof. Dr. Torkul, temel mühendislik alanlarının ve özelde otomotiv mühendislerinin baş döndürücü bir hızla gelişen sektöre ayak uydurabilmeleri için kendilerini dünyadaki otomotiv sektörü ile entegre hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'den ve yurt dışından katılan otomotiv mühendisleri tarafından otomotivin geleceğinin tartışıldığı konferansın ilk gününde "Otomotivde Hafifleştirme", ikinci gününde ise "Otomotiv Mühendisliği Eğitimi" ve "Otomotiv Sektöründe Kariyer" başlıkları ele alındı.

SAE International Başkanı Cüneyt Öge, konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, gelecekte otomotiv sektörünü, alışılagelmiş modellerin yanı sıra önemli yeniliklerin beklediğini ifade etti. Dünyada otomotiv üretiminin yer değiştirdiğini ve önümüzdeki 5 yılda imalattaki artışın yüzde 65'e yakınının Çin ve Hindistan gibi ülkelerde olacağını kaydeden Öge, 2050 itibarıyla hibrit araçların payının yüzde 50 seviyesine ulaşacağını ve ayrıca sürücüsüz araçların yaygınlaştığını söyledi. Öge, böylelikle yeni teknolojilerle üretilecek araçların yakıt verimliliğinin artırılacağı kirletici emisyonların daha da azaltılmasının mümkün olacağını da sözlerine ekledi.

Konferansta, otomotiv sektörünün yeni paydaşlarından birinin nüfusun yüzde 85'inin ikamet edeceği büyük metropoller ve megakentlerin yerel yöneticilerinin olacağı, diğerinin ise Otomotiv Mühendisliği eğitimini şekillendiren akademisyenlerin olacağı bildirildi. Otomotiv sektörü çalışanlarının ve Otomotiv Mühendisliği eğitimi veren akademisyenlerin yakın gelecekteki bu hızlı değişimlere hazırlıklı olması ve öncü olması gerektiğinin ifade edildiği konferansta, Otomotiv Mühendisliği eğitimini veren kadroların ve verilen müfredatın bu gelişmeler doğrultusunda çok disiplinli-dinamik bir yapıda tasarlanması gerektiği vurgulandı. Konferansta bu konunun sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesi gerekliliği konusunda da görüş birliğine varıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title