Haberler

Şarbak Mobilyacılarla Bir Araya Geldi

Şarbak Mobilyacılarla Bir Araya Geldi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, mobilya sektörüne tanıtım, markalaşma ve planlama gibi konularda destek olacaklarını söyledi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, mobilya sektörüne tanıtım, markalaşma ve planlama gibi konularda destek olacaklarını söyledi.

Şarbak, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı öncülüğünde bir araya gelen mobilya sektör mensuplarının konuğu oldu.

Adana İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Remzi Özdoğan ve KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu'nun da katıldığı toplantıda Adana'da faaliyet gösteren mobilyacıların beklenti ve taleplerini dinleyen Şarbak, sektöre ne gibi katkılar konulabileceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şarbak, "ÇKA olarak kalkınmayı gerektiren her hususta mali ve teknik desteğimiz söz konusu. Mobilya sektöründe de; tanıtım, markalaşma, planlama gibi konularda size destek oluruz. Çalışma programımız doğrultusunda, mobilya sektörüyle ilgili bir sektör analizi yaptırmayı düşünüyoruz. Adana'da bu sektörde sorun, eksikler nelerdir, bu sorunların çözümüne yönelik neler yapılabilir; bunları araştıracağız. Önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacağız" dedi.

"ÜYELERİMİZ TASARIMI ÇOK İYİ YAPAMIYOR, MİMARLARLA İŞBİRLİĞİ KURAMIYOR"

Toplantıda Adana'da mobilya sektörünün durumu hakkında bilgi veren Başkan Yalçın Avcı, kentin küçük ölçekli esnafın yoğun olduğu bir yapı sergilediğini aktardı. Aynı zamanda Adana'nın bu alanda sanatçıların da yoğun olduğu bir bölge olduğuna değinen Avcı, sektörün tasarım ve markalaşma konusunda desteğe ihtiyacı bulunduğunu dile getirdi. Sektörde stratejik bir plan hazırlanıp üyelerin de buna göre gelişmesi gerektiğini söyleyen Avcı, "Üyelerimiz tasarımı çok iyi yapamıyor, mimarlarla işbirliği kuramıyor. Bu, bizim ciddi bir eksikliğimiz. Bununla birlikte üyelerimize Ar-Ge konusunda hizmet verecek bir organizasyonun kurulması gerekiyor. Üyelerin tanıtımını sağlamak için bir katalog desteği almamız lazım. Fuarlarda hem tanıtım hem de satışların daha kolay olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, fuarın genişletilmesi ve gelişmesi gerekiyor. Aynı zamanda potansiyelimizi öne çıkarmak için kümelenmenin şart olduğunu düşünüyoruz. Aksi takdirde alım heyetleri geldiğinde de zorlanıyoruz. 391 üyeli bir Mobilyacılar Sitemiz bulunuyor ancak sitemizde toplantıların yapılacağı, Ar-Ge işlerinin yürütülebileceği bir merkez yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, kalifiye eleman sıkıntımız ve makineleşme noktasında modernizasyon eksiklerimiz var. Sektörde ortalama 5 bin üyemiz bulunuyor. Bunun bir kısmı aktif değil ancak yine de bu, Adana için ciddi bir potansiyel" diye konuştu.

"SEKTÖR GELİŞSİN, MARKALAŞSIN VE DAHA İYİ PAZARLAMA YAPSIN İSTERİZ"

Mobilyacıların taleplerini dinleyen Zekeriya Şarbak, sektör üyelerinin durumunu dikkatle gözden geçirerek bir strateji çerçevesinde çeşitli düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti. "Kararlı olursanız her şeyi yapabilirsiniz. Siz kararlı olduğunuz zaman beni, KOSGEB'i, hükümeti, belediyeyi harekete geçirirsiniz" diyen Şarbak, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Öncelikle siz eksiklerinizi ortaya koymalısınız. Demonte mobilyacılıkla rekabet edebilmeniz için yapmanız gerekenler var. Bunların başında tasarım ve pazarlama geliyor. Hepsinin bir strateji çerçevesinde yapılması gerek. Biz sadece buna katkı koyabiliriz ve kolaylaştırıcı rol oynayabiliriz. Önümüzdeki dönemde mobilyacılık sektörüne yönelik bir sektör analizi üzerinde çalışmayı planlıyoruz.Bir araya gelip detayını oluştururuz. Sektör analizinden sonra da mobilyacıların, ufkunu genişletecek şekilde bir 'yapılacaklar listesi' oluşturması ve bunu takvimlendirmesi gerekiyor. Belirlenen stratejiler çerçevesinde üyelerle sık sık bir araya gelinmesi şart.

Büyümek; piyasalara açılmak, kurumsallaşmak için mimarlarla çalışmak da önemli. Biz istiyoruz ki, mobilya sektörü gömlek değiştirsin;daha iyi organizasyon, daha iyi pazarlama yapsın, markalaşsın ve birleşmeler olsun.

Adana'da mobilyacılık sektöründe değişim yaratacak bir proje uygulasak bu alanda farkındalık yaratmak anlamında çok daha önemli bir adım atılmış olur."

Şarbak'ın açıklamalarının ardından toplantı, sektör mensupları ile daha sık bir araya gelme ve fikir alışverişinde bulunma temennileriyle son buldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close