Haberler

Samsun Mübadele Derneği'nin Sağlık Bakanı Ziyareti

Samsun Mübadele Derneği öncülüğünde bir grup, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Samsun Mübadele Derneği öncülüğünde bir grup, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarete AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hikmet Çavuş, eski İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kılınç, Samsun Mübadele Derneği Genel Sekreteri Salih Meriç, Amasya Mübadele Derneği Başkanı Fahrettin Kayalar, Amasya Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, Samsun Mübadele Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe mübadele derneği başkanları katıldı.

Derneklerinin uluslararası ve ulusal düzeyde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Mübadele Derneği Genel Sekreteri Salih Meriç, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun bakan olmasından dolayı mübadillerin çok mutlu olduklarını, Bakan Müezzinoğlu'nu Samsun'da ağırlamak istediklerini belirttiler. Ayrıca Türkiye'nin ilk mübadele müzesinin Alaçam ilçesinde yapıldığını ifade eden Meriç, "Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un çok büyük katkı ve desteklerini gördük. 8 Mart'ta eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis'i ve Balkanlardan Türklerin yaşadığı her ilden bir temsilciyi ve sivil toplum örgütü başkanlarını Samsun'da ağırlayacağız. Batı Trakya'daki yarım kalan camilerin tamamlanması için Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü ile birlikte Mübadele Dernekleri olarak bir çalışma başlattık ve en kısa sürede toplanacak yardımlarla camilerin ihtiyaçları karşılanacak" dedi.

Bakan Müezzinoğlu'na Samsun'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi veren AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra ilçesindeki devlet hastanesinin donanımlı, Alaçam, Yakakent ve Bafra'ya en iyi şekilde hizmet edeceklerini ve açılışının da Bakan Müezzinoğlu tarafından yapılması teklifinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Bakanı Prof.Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bir ay içinde Samsun'daki sağlık açılışlarına katılmayı planladığını söyledi.

Ziyaretin ardından dernek üyeleri Bakan Müezzinoğlu'na çeşitli hediyeler verirken, Tekkeköy Belediye Bilgi İşlem Müdürü Ahmet Biltekin de Bakan Müezzinoğlu'na Tekkeköy Belediyesi'nin 'Selanik Evi' maketini takdim etti.

Dernek üyeleri daha sonra Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'i de ziyaret etti. Ziyarette dernek üyeleri İsen'e SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner'in yeni romanı olan 'Mümin Bulut'u hediye ettiler. Dernek üyeleri ayrıca Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Kupası'nın Samsun'dan Hopa'ya kadar olan Karadeniz sahilinde yapılmasını istediler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ahmet Yeni Ak Parti Samsun Yerel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title