Haberler

Rusya, Türk Tırlarının Belarus'a Geçişine İzin Vermiyor

Güncelleme:

Rusya'da bulunan sınır kapısından geçişine izin verilmeyen 100'e yakın Türk tırı, yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşullarında bekliyor. Tır şoförleri yardım talep ediyor.

MEHMET MUCAHİT CEYLAN

Türkiye'den aldıkları yükleri Rusya üzerinden Belarus'a götüren ve geri dönmek isteyen 100'e yakın Türk tırının, Rusya'daki Krasnyi Kamen bölgesinde bulunan sınır kapısından geçişine izin verilmiyor. 7 gündür tampon bölgede yoğun kar yağışı altında ve -20 dereceyi bulan hava koşullarında bekleyen tır şoförleri yetkililerden yardım istiyor.

Türkiye'den aldıkları yükleri Azerbeycan-Gürcistan ve Rusya üzerinden Belarus'a götüren ve geri dönmek için yola çıkarak Belarus gümrüğünden geçen Türk tırları, Rusya sınırındaki gümrük kapısından içeri alınmıyor. Telefonla bilgi veren tır şoförlerinden Baki Aksoy, Rusya sınırında bulunan Krasnyi Kamen bölgesindeki tampon bölgede -20 dereceyi bulan soğukta beklediklerini, hem kendilerinin hem de arabalarının donmaması için motorlarını hiç stop ettirmediklerini, gümrük kapısındaki Rus askerlerinin hiçbir açıklama yapmadan 'geri dönün' dediklerini aktardı. 100'e yakın Türk tırının beklediğini belirten Aksoy, Rusların sadece Türk tırlarına müsaade etmediklerini de söyledi.

"KİMİNİN SUYU VE YİYECEĞİ YOK BİR ÇARE BİR YARDIM LÜTFEN"

Tır şoförü Emin Çinko ise  su, yiyecek ve mazotlarının azaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Bu gördüğünüz tüm şoför arkadaşlar İranlısı, Azerisi, Türk'ü hepsi var içinde. 5 günden fazladır Belarus gümrüğünde bekletiliyoruz, bir açıklama yok, bir sorumlu yok, kiminin parası kalmadı, kiminin suyu ve yiyeceği yok, tuvalet ihtiyaçlarını bile zar zor gideriyorlar. Bunlara bir çare bir yardım lütfen. Başka bir gümrük de açılsa yine problemdir, 600 kilometre başka bir gümrüğe gitmeleri de sorundur. Hem mazot sorunumuz var hem yolda polisle sıkıntı yaşayacağız yine, mümkünse bulunduğumuz gümrük açılsın buradan çıkalım. Burada yüzlerce şoför var."

Bir başka tır şoförü Ali Öztürk ise "Yasak olduğu halde hala Samur'dan buraya Belarus'a araba gönderiyorlar, yasaksa oradan kapatsınlar göndermesinler, şu an Samur'dan gelen mandalina yüklü arabalar var ve burası ise yasak diyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Belarus Rusya Ulaşım Dış Politika Hava Durumu Yerel Dünya Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title