Haberler

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü'ne Ziyaret

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünü ziyaret etti.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünü ziyaret etti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şallı ziyarette, Türkiye'de ilk defa Roman sorununun görünür hale geldiğini belirtti.

Roman dili ve kültürünün yok olmaya başladığını ancak enstitünün yaptığı çalışmaların konuya yönelik olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu aktaran Şallı, "Yapılan bilimsel çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Romanların yaşamış oldukları sosyal sorunların başında eğitim, istihdam, barınmaya yönelik çalışmaları kapsamasa da bu konuların aşılması anlamında düşüncelerimizin değerlendirilmesinde öncülük edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Enstitü başkanlığını vekaleten yürüten Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Günşen ise enstitünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title