Haberler

Ramazan Bayramında Siirt'in Meşhur Büryanı Rağbet Görüyor

Güncelleme:

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Siirt'in meşhur yemeği olan büryana bayramda vatandaşlar rağbet gösterdi. Büryan kebabı, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Siirt'in meşhur yemeği olan büryana bayramda vatandaşlar rağbet gösterdi.

Siirt'te kendine özgü kuyularda gece saatlerinde pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, ramazan ayının bitmesiyle birlikte rağbet görmeye devam ediyor. Siirt'in yaklaşık bir asırdır vazgeçilmeyen lezzetlerinden biri olan ve Türk Patent Enstitü tarafından tescillenen Siirt'in büryan kebabı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Hem Siirt hem de çevre illerden gelen vatandaşların vazgeçilmezi oluyor.

Gece saatlerinde mesaiye başlayarak büryan kebabını hazırladıklarını dile getiren büryan ustası Murat Kayaalp, "Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ramazan ayını atlattık. Şimdi tekrardan sabah erkenden büryanlarımızı servise sunduk. Sabah gece 02.00'de geldik. Tandırlarımızı yaktık ve bir saat uğraştıktan sonra bunu sabah saat 05.00'te servise sunduk. Bilindiği üzere büryanımız patentli bir yemektir. Büryana oldukça bir rağbet var. Hem Ramazan ayında, bayram günlerinde olsun, geri kalan günlerde olsun her zaman rağbet görüyor. Büryan kebabı insanı tok tutuyor, dinç tutuyor" dedi.

Arkadaşları ile büryan yemeye gelen müşterilerden Fikret Bekman, "Ramazanda olduğumuzdan dolayı büryanı özlemiştik, herkese hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Azad Erdemci ise bayramın 2. gününde arkadaşıyla beraber büryan yemeye geldiğini ve herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Konya'dan Siirt'e gezmek amacıyla gelen Erdoğan Acar da, "Güneydoğu turu yaptık bayram için. Mutlaka Siirt'e uğruyoruz, Siirt'in vazgeçilmezi olan büryan kebabını yemeden dönmek istemiyoruz Konya'ya. Konya'nın tandır kebabına benzer eş değer bir lezzette. Herkese de tavsiye ediyorum mutlaka Siirt'e geldiği takdirde büryan kebabı yemesini" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Siirt Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title