Haberler

Özel Eğitimli Çocukların Atölyeleri Törenle Açıldı

Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 'Özel Eğitime Muhtaç Bireylerin Toplumla Bütünleşmesi' adlı projesinin açılış programını gerçekleştirdi.

Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 'Özel Eğitime Muhtaç Bireylerin Toplumla Bütünleşmesi' adlı projesinin açılış programını gerçekleştirdi.

Kocasinan Mahallesinde bulunan okul binasında yapılan programa Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, ve Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen katıldı.

Yüzde 90'ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, yüzde 10'u Edirne Valiliği tarafından karşılanan proje kapsamında özel eğitim gören çocuklara atölyeler yapıldı. Projenin amacının ise, özürlü çocukların yaşam becerilerini kazanabilecekleri, yeteneklerine göre üretim yapabilecekleri ve spor yapabilecekleri ortamlar yapabilmelerini sağlamak olduğu bildirildi.

Edirne Valisi Hasan Duruer programda yaptığı konuşmada projeye verilen destekten dolayı memnun olduğunu belirtti. Duruer, sosyal faaliyetler içerisinde en güzel desteğin özel eğitime ortak projelere verdikleri destek olduğunu belirtti. Vali, Duruer, Trakya Kalkınma Ajansı olarak bu gibi faaliyetlere destek verdiğini ifade ederek, "Bunlar arasında ekonomik faaliyetler, sosyal faaliyetler yer alıyor. Sosyal faaliyetler içerisinde verdiğimiz, en güzel destek özel eğitime ortak projeye verdiğimiz destektir. Dolayısıyla bundan son derce memnun olduğumu belirtmek isterim. özürlü olmak insanın elinde olan bir şey değil" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları "Downlular Dansı" adlı gösteriyi izleyicilere sundular. Proje kapsamında kondisyon salonu, ev ekonomisi atölyesi ve seramik atölyelerinin açılışları Edirne Valisi Hasan Duruer tarafından yapıldı. Vali Duruer, atölyelerde öğrencilerin yaptıkları eserleri inceledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Hasan Duruer Kocasinan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title