Haberler

Orman Sanayicisinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Orman Sanayicisinin Sorunları Masaya Yatırıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği (Dorüs) Başkanı Recep Çodar, Düzce'yi Türkiye'nin Kerestecilerin Odak Noktası Yapmak İstediklerini Söyledi.

Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği (DORÜS) Başkanı Recep Çodar, Düzce'yi Türkiye'nin kerestecilerin odak noktası yapmak istediklerini söyledi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen ve orman sanayicilerinin katıldığı toplantıya Vali Bülent Kılınç başkanlık etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kılınç, orman sanayicisinin sorunlarını bir dosya haline getirip gerekli yerlere ulaştıracaklarını belirterek "Orman ürünleri sanayisi Düzce için önemli bir sanayi. Düzce'nin bundan 30 yıl öncesini düşündüğümüzde Türkiye'nin orman ürünleri sanayisinin yüzde 70'ni karşılarken bugün gelinen rakamlar ise durumun ne kadar kötüye gittiğini gösteriyor. Bugün 60 civarında fabrikamızın var ve yaklaşık bin 200 kişi istihdam ediliyor. Buda ağaç sanayinin gerilemede olduğunu görüyoruz. Bunlarla ilgili sorunların ikiye ayrılır mevzuattan kaynaklanan sıkıntılar. Diğeri ise uygulamada çözeceğimiz sorunlardır. Burada yapacağımız toplantıda sorunları bir dosya haline getirip bakanlığa bu sorunlarımızı dosya halinde ileteceğiz. Ormanlar bizim milli servetimiz ve bu servetimizi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

DORÜS Yönetim Kurulu Başkanı Recep Çodar, sanayiciler olarak Düzce'yi Türkiye'nin kerestecilerin odak noktası yapmak istediklerini belirterek "Düzce'nin depremden önceki konumuna gelebilmesi için düzenlenen bu toplantı Türkiye ve Düzce için önem arz etmektedir" diye konuştu.

Çodar ihale şartnameleri ile ilgili çalışmaların ortak noktada birleşerek yapılmasının kendileri için hayati önem taşıdığını işaret ederek şunları kaydetti. "Kapasite raporunun tanzim edilerek kartlı sisteme dönüşmesi ihalelere katılacak kişilerin firmaların bu belgeleri tamamlanması sağlanmalı ve ihale şartlarının gerçekleşmesi gerekmektedir. Depolarımızdaki ihaleye çıkacak istiflerimizin fotoğrafları çekilerek slayt gösterimle ihaleye sunulmasını arz ve talep etmekteyiz. İhaleye katılan kişilerin her partiye yatırılan teminatlarının kontrol edilerek ve slayt gösteriminde sunulmak üzüre ihale yapılmasını dileriz. Depodaki ürünlerimizin satışları alıcı firma ve şahısların talepleri doğrultusunda yapıldıktan sonra depodan kalkmadan önce ölçü ve evsaf bozukluklarının kontrolü yapılarak müşteriye teslim edilmesi gerekmektedir. Devletini milletini ülkesini seven sanayiciler olarak şartnamelerdeki istediğimiz değişikliklerin yapılmasını, ülkemiz ve sanayimiz hakkında olumlu gelişmeler sağlanacaktır." Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cemalettin Öztürk dikili şatış yapmak suretiyle orman sanayicisinin bazı sorunlarının aşılacağını belirterek "Toplumun arz ettiği maddeyi en az zararla üretmek için çalışıyoruz. Buna rağmen kayın envalinde sıkıntılarımız var. Dikiliden satış yapmak zorundayız bazı sıkıntıları aşmak için. Dikiliden satışa artık yöneldik. Size taze satış yapacağız istediğiniz gibi keseceksiniz" şeklinde konuştu.

(AY-İÇ) 18.06.2008 13:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close