Haberler
İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Op. Dr. Cafer Arslan: Ülkemizde Meme Protezi Sayısı Giderek Artıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meme büyütme cerrahisi ve protez meme operasyonları ile ilgili olarak bilgiler veren Özel Çorlu Reyap Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Cafer Arslan."Meme kadınlığı simgeleyen en önemli fonksiyonel ve estetik organlardan"...

Meme büyütme cerrahisi ve protez meme operasyonları ile ilgili olarak bilgiler veren Özel Çorlu Reyap Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cafer Arslan: "Meme kadınlığı simgeleyen en önemli fonksiyonel ve estetik organlardan birisidir. Küçük olması ya da gelişmemesi durumunda silikon protez ile meme büyütme yapılabilir" dedi.

Meme büyütme cerrahisinin çeşitli nedenlerle yapılan cerrahi bir girişim olduğunu belirten ve bu nedenleri sıralayan Arslan: "Kişisel sebeplerle memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlarda vücut hatlarını düzeltmek için. Gebelik sonrası meme hacmindeki kaybı düzeltmek için. Meme büyüklüğünde simetrinin sağlanması için. Çeşitli durumlarda memeyi yeniden oluşturmak için. Tıbbi ya da kozmetik nedenlerle yerleştirilen meme implantlarının (protezlerinin) değiştirilmesi için yapılabilir. Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 milyondan fazla kadında meme protezi bulunmaktadır. Bu sayı ülkemizde de giderek artmaktadır" diye konuştu.

Meme büyütme konusunda en sık sorulan soruları yanıtlarıyla birlikte aktaran Op. Dr. Cafer Arslan: "En çok protez memeye nasıl yerleştiriliyor sorusuyla karşılaşıyoruz. Meme protezi yerleştirilmesi için elimizde 4 ayrı kesi seçeneği bulunmaktadır. Bunlar, koltukaltı, memebaşı çevresi, memealtı ve göbek kesilerdir. Her kesinin kendine göre üstünlükleri ve zayıf noktaları vardır. En çok tercih edilenler memealtı ve memebaşı çevresi kesilerdir. Memebaşı çevresinde yapılan kesi areola adı verilen kahverengi kısmın çevresinde oldukça küçük bir yara izi ile iyileşmekle birlikte teknik olarak süt kanallarının kesilmesi gerekebilir. Memealtı kesisinde ise meme bezine ve süt kanallarına hiç bir zarar gelmediği gibi; memealtı oluğuna oturan belli belirsiz bir yara izi ile iyileşme gerçekleşir. Koltukaltı kesisinde meme üzerinde hiç bir kesi bulunmamakta ve koltukaltından girişim yapılmaktadır. Koltukaltı ve göbek kesilerinden genellikle endoskopik olarak protez yerleştirilir. Yara izleri ameliyat sonrası erken dönemde hafif kızarık olarak belirgin olsa da zaman içinde giderek solmakta ve belirsiz hale gelmektedir. Bu kesiler aracılığı ile meme bezinin ya da göğüs kasının altında düzlemlerde uygun büyüklükte bir cep hazırlanmakta ve protez bu cebe yerleştirilmektedir" diye konuştu.

Meme protezi kansere neden olmaz diyen Arslan: "Ancak, daha sonra oluşabilecek kitle durumlarında, mamografi çekilmesini güçleştirebilir. Bu konuda tecrübeli bir radyolog ile çalışılması uygun olur. Meme protezinin, kansere neden olmadığı birçok yabancı bilimsel araştırmalarla saptanmıştır. Bu araştırmalarda, 20-30 yıl gibi uzun süreler takip edilen hastalar incelenmiş ve meme protezi konulan hastalarda normal kadınlara göre meme kanseri oluşma oranı farklı çıkmamış hatta biraz daha düşük olduğu belirlenmiştir. Meme büyütme ameliyatı tecrübeli bir Plastik Cerrah tarafından yapıldığında, komplikasyon olasılığı çok düşüktür. Komplikasyonlar arasında (istenmeyen sonuçlar), kapsül kontraktürü, infeksiyon (iltihaplanma) ve kanama sayılabilir. Cerrahınızın önerilerini ameliyat öncesi ve sonrası harfiyen uyarak bu riskleri azaltabilirsiniz. Çok nadiren protez yuvasında infeksiyon olabilir. Bu durumda öncelikle antibiyotiklerle tedavi yapılır. İnfeksiyonun devamı halinde protezin çıkarılması ve değiştirilmesi gerekebilir" şeklinde konuştu.

Meme protezinin gebeliği ve süt emzirmeyi önlemeyeceğini de sözlerine ekleyen Op. Dr. Cafer Arslan: "Meme protezi ancak delici cisim batması sonucunda çok nadiren yırtılabilir, delinebilir veya içindeki jel maddeyi sızdırabilir. Bu durumda protez değiştirilir. Meme büyütmede alternatif tedaviler konusunda ise hastanın başka bölgelerinden alınan

kendi yağ dokusu enjeksiyonları(lipofilling) uygulanabilir. Ancak bu yöntemle çok miktarda yağ alınması gerekliliği ve yağların vücut tarafından emilebilme olasılığı nedeni ile kalıcı bir simetrinin sağlanması güçtür. Bunların dışında sırt kası ve karın kaslarının meme bölgesine taşınmasıyla da meme dokusu hacmi artırılabilir. Ancak bunlar ayrı iz şekil ve fonksiyon bozukluğuna yol açtıkları için estetik amaçlı tercih edilmezler. Dıştan kullanılan meme protezi alternatif yöntemlerdir. Şu ana kadar kullanılan en iyi yöntem silikon protezle meme büyütme yöntemidir" dedi.

(SŞ - )

28.02.2013 11: 44: 43

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title