Haberler

Omü Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Rektör Prof.Dr. Akan: "İnşalah hekim olduğunuza pişman olmazsınız. Çünkü insanlara hizmet etmek çok zor. Bir başkasının yerine kendizi koyarak sevgiyle, hoşgörüyle ve sabırla insanlara yaklaşacaksınız"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Hasta haklarına dikkat etmek gerekir ancak doktor haklarını da belki duvara asmak gerekebilir. Günümüzde hastaların neredeyse tartışmaya hazır halde gelmiş olmaları sizin adınıza beni kaygılandırıyor" dedi.

Rektör Akan, OMÜ Tıp Fakültesi'nin Kurupelit Yerleşkesi Yaşardoğu Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki 35'inci dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 6 yıllık tıp eğitimini başarıyla bitiren bütün öğrencilere başarılı bir gelecek dilediğini söyledi.

Hekimlik mesleğinin fedakarlık gerektiren kutsal bir görev olduğunu anlatan Akan, " İnşalah hekim olduğunuza pişman olmazsınız. .Çünkü insanlara hizmet etmek çok zor.  Bir başkasının yerine kendizi koyarak sevgiyle, hoşgörüyle ve sabırla insanlara yaklaşacaksınız.. Hekimlik önünüze getirilen kan davalınız da olsa ona bakmak ve iyileştirmek zorundasınız. Zor bir yolculuğa başladınız. İnsanları sevdikçe ve hoşgörüyle yaklaştıkça başarılı olacaksınız. Artık hekimsiniz. Türkiye'nin önde gelen bireylerisiniz. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar dilerim" dedi.

"Ülkenin aydınlık geleceği sizlersiniz"

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ise hekimlik mesleğinin çok ulvi ve onurlu bir meslek olduğunu ifade etti.

Tıp Fakültesi'nde dünya standartlarında mesleki bilgi ve beceri eğitimi verildiğini vurgulayan Şahinoğlu şunları kaydetti:

"Burada 6 yıl boyunca iyi bir eğitim aldınız. Sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, geliştiren tedavi eden, insan odaklı bir eğitim aldınız. Ülkemiz, geleceğimiz ve insanlık için çok yararlı olacağınıza inanıyorum.  Önceliklli görevlerimizin başında  daha çok çalışarak, ülkemizi Cumhuriyetimizin ilkeleri ve demokrasi kuralları doğrultusunda yükseltmek ve yüceltmektir. Ülkemizin hangi şartlarda kurulduğunu unutmayın. Bunun için çok çalışın. Bu ülkenin geleceğini yönlendirmede daha aktif olacaksınız. Sadece kendinize karşı değil, bu ülkenin bir aydınlığı olacaksınız. "

"Dikenli bir yolda yürüyeceksiniz"

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın ise hekimliğin bir meslek olduğu kadar bir sanat olduğunu kaydetti.

Hekimlerin çok zor şartlar altında görevlerini ifa etmeye çalıştığını anlatan Günaydın, "Zor ve maşakatli bir yola girdiniz. Bunu kendiniz isteyerek seçtiniz. Dikenli bir yolda yürüyeceksiniz.  Hastalarınızı muayene etmeden tedavi etmeye kalkmayın. Hastalarınıza güven ve moral verin. Yeni yaşantınızda yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Dönem birincisi Dr. Mehmet Aydın Yüce yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezuniyet belgesi verilmesi törenine geçildi. Öğrencilere diplomalarının verilmesinde Moğolistan asıllı Dr. Egi Kahvecioğlu, 3,5 yaşındaki kızı Mira'ya da mezuniyet cüpbesi giydirerek diploma almaya gelmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar  Şahinoğlu'nun  yeni mezun öğrencilere hekimlik andını okutmasının ardından son buldu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Hüseyin Akan Kurupelit Yerel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title