Haberler

Omü'de Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEHAM) işbirliği ile OMÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından, öğretim üyelerine yönelik başlatılan "Deney Hayvanları"...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEHAM) işbirliği ile OMÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından, öğretim üyelerine yönelik başlatılan "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı" sertifika töreniyle sona erdi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı Pembe Salon'da düzenlenen sertifika törenine; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağrıcı, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cankon Germiyanoğlu, "Kısa sürede çok iyi bir iş başardığımıza inanıyorum. Başlatmış olduğumuz Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'na 40 kişi müracaat etmişti. Kursiyerlerimizden sadece 4 arkadaşımız bazı nedenlerden dolayı sertifika almayı başaramamış, diğer 36 arkadaşımız kursun sonunda girdikleri sınavlarda başarı göstermiş ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını kazanmışlardır. Bizimle beraber olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "18 Mayıs'ta başlayan 25 Mayıs'ta başarıyla tamamladığınız bu kursta eğitici ve kursiyer arkadaşlarımızı kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. DEHAM'ın başka güzel organizasyonlara daha imza atacağına inanıyor ve bundan sonrası için hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bu yapılan iş sonuçta araştırma ve geliştirmeye kapı açmaktır. 36 arkadaşımız bu sertifikalarıyla hayvanlar üzerinde deney yapma yetkisine sahip oluyor. Bu kursun gerçekleşmesine katkı sağlayan eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Bu önemli bir eğitim programıdır. Eğitim programını tamamlayan ve hakkıyla sertifika alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sertifika sahibi arkadaşlarımızın bundan sonra ciddi ve bilim tarihine geçecek araştırmalar yapmaları mümkündür" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Hüseyin Akan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title