Haberler

Okü ve Ksü Ortak Yüksek Lisans Programı Açtı

Her iki üniversite arasında Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda yüksek lisans programı açıldığı bildirildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) arasında Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda ortak yüksek lisans programı açıldığı bildirildi.

OKÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hande Demir, yaptığı açıklamada, YÖK'e yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde ilk kez gıda mühendisliği alanında ortak açılan yüksek lisans programına öğrenci kabul edileceğini belirtti.

Demir, öğrencilere yüksek lisans programı, gıda bilimi, teknolojisi ve mühendisliğinde teorik ve uygulamalı bilgiler sunulacağını kaydeden Demir, şunları ifade etti:

"Açılan yüksek lisans programı ile öncelikli hedefimiz öğrencilere gıda mühendisliği alanında bağımsız araştırma yapabilme, yapılan araştırma sonucunda öğrenilen bilimsel olguları geniş bir bakış açısıyla ve derinlemesine değerlendirebilme becerisi kazandırmaktır. Öğrencinin edinmiş olduğu becerilerle ve yapacağı bilimsel araştırmalar ile yeni bir senteze ulaşması ve bilime bir yenilik getirmesi hedeflenmektedir."

Bölgedeki gıda mühendislerini yüksek lisans programına katılmaya davet eden Demir, öğrencilere araştırma geliştirme faaliyeti üzerine farklı bir bakış açısı kazandırmak istediklerini söyledi.

Demir, program mezunlarının yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyebilen, bilimsel sorunların evrensel ölçüde farkına varabilen bireyler olmasını sağlayacağına inandığını, üniversitenin http: //fbe.osmaniye.edu.tr adresinin ilan sayfasından gerekli bilgilere ulaşılabileceğini belirtti. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Sütçü İmam Üniversitesi Hande Demir Osmaniye

BDDK duyurdu: Biriken kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları yapılandırılabilecek

BDDK duyurdu: Birikmiş borçlar yapılandırılabilecek

Narin cinayetinin 1 numaralı şüphelisi Salim Güran ile ilgili yeni karar

1 numaralı şüpheli Salim Güran ile ilgili yeni karar

Biden gitmeden son jestini yaptı: ABD'den İsrail katliamlarına bir destek daha

Bıden gitmeden son jestini yaptı! İsrail katliamlarına bir destek daha

Erdoğan teğmenlerin 'Kılıçlı Yemin Töreni' ile ilgili konuştu: Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil

"Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil"

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });