Haberler

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da yaşayan nakliyeciler, olaylardan olumsuz etkilendi Uluslararası Nakliyeciler Derneği Üyesi Şanverdi: "Mısır'a Ro Ro hattıyla gitmek için İskenderun Limanı'nda yaklaşık 300, Mısır'ın Port Said Limanı açıklarında, Ortadoğu ülkelerinden aldıkları yükleri Türkiye'ye getirmek isteyen 132 tır bekliyor"

Mısır'da ordunun yönetime el koyması hem Hatay'dan bu ülkeye gitmeye çalışan hem de o bölgeden Türkiye'ye gelecek nakliyeci esnaf ile şoförlerini olumsuz etkiledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Üyesi Hamit Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır üzerinden Ortadoğu ülkelerine yaş sebze ve meyve sevkiyatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu ülkede yaşanan son gelişmelerin, Hatay'daki nakliyeci esnafı olumsuz etkilediğini vurgulayan Şanverdi, "Mısır'a Ro-Ro hattıyla gitmek için İskenderun Limanı'nda yaklaşık 300, Mısır'ın Port Said Limanı açıklarında, Ortadoğu ülkelerinden aldıkları yükleri Türkiye'ye getirmek isteyen 132 tır bekliyor. Suudi Arabistan'ın Duba Limanı'ndan geçerek Mısır üzerinden Türkiye'ye gelmek için 450 boş tırın da bekleyişini sürüyor" dedi.

Şoförlerle nakliyecilerin mağdur olduğunu anlatan Şanverdi, bir an önce bu konuya çözüm üretilmesi gerektiğini bildirdi.

Bir nakliye şirketinin işletmecisi Ahmet Yumuşak ise Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın nakliyecilere kapanmasından dolayı mağdur olduklarını, kendileri için alternatif güzergah sayılan İskenderun'dan Mısır'a Ro-Ro hattı seferlerinin de uzun sürmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Ordunun yönetime el koymasıyla Mısır'a gidecek tırların İskenderun Limanı'nda bekletildiğini, araçlardaki yaş sebze ve meyveyi muhafaza etmek üzere her araç için günde ortalama 60-70 litre mazot harcandığını ifade eden Yumuşak, şunları kaydetti:

"Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla deniz yolu ile Ortadoğu'ya Mısır üzerinden sefer yapan arkadaşlar bekleyişlerini sürdürüyor. Bu araçlarımız, sebze, meyve ve süt ürünleri taşıdıkları için beklemeden yollarına devam etmeli. Bekledikleri her gün kaybımız büyüyor. Bizim gelirimiz nakliye üzerine. Borçlarımızı ödeyemediğimiz durumda hacizlerle karşı karşıya kalabiliriz. Şu anda Mısır'da 200'e yakın şoförümüz bulunuyor. Onlar da orada mahsur durumda. Yetkililerden sorunların giderilmesi için yardım bekliyoruz." - Hatay

Kaynak: AA / Yerel
title
Close