Haberler

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu,

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu, Anavatan Partisi döneminde Kastamonu’ya yapılan yatırımların AK Parti döneminde özelleştirildiğini söyledi.

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu, Anavatan Partisi döneminde Kastamonu'ya yapılan yatırımların AK Parti döneminde özelleştirildiğini söyledi.

Hamzaoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası'nın Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kastamonu'da 25 yıl boyunca siyasette bulunduğunu belirterek, "Sadece Kastamonu'nun meselelerini değil, 19 ilçemizin de sorunlarını çok bilen bir arkadaşınızım. 20 yıldır Kastamonu'da Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, ekibiyle birlikte belediyecilik görevini yürüttü. Kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 70'e yakını belediyeden ve belediye hizmetlerinden memnun olduğunu açıkladı. Belediye, büyük bir kadrodan oluşuyor. Bu kadroda başı ise orkestra şefi çeker. Belediye Başkanı sadece Kastamonu'nun sokaklarını tanımakla yetmez. Kastamonu insanının insan yapısını da tanıması gerekiyor. Bu memleketin menfaatleri için baş koyanları da tanımazı lazımdır. Bu memleketin kendi menfaatleri için bu memleketin gelecek kuşaklarının hakkındaki kendi menfaatlerine dönüştürenleri de tanıması gerekiyor. Liderlik budur, bu olmazsa liderlik yapamazsınız. İşte biz, bunların hepsini tek tek biliyoruz" dedi.

Kastamonu'nun tarihi ve kültürel dokusuyla dünyanın çok az örnekleri arasında yer aldığını belirten Hamzaoğlu, "Ama maalesef bu tarihi güzel görüntüyü bir türlü ayağa kaldıramadık. 1995 yıllarında hükümet ortağı olan Anavatan Partisinin İl Başkanı olarak Kastamonu'ya verilenlere razı olan değil, halkının alabilmesi gerekenleri söke söke alması gereken bir siyasetçiyim. Bu konuda hiç mütevazılık etmiyorum. Kastamonu'nun kurtuluşu çok önemli bir tarım alanımız yok. Tarım ve Ormancılığın yanında bizim en önemli kurtuluşum turizmdir" diye konuştu.

1996 yılında Kastamonu'da turizmle ilgili yapılan çalışmalarda Yakupağa Kulliyesi, Cem Sultan Türbesi ile tarihi konakların ayağa kaldırıldığına dikkat çeken Hamzaoğlu, şöyle konuştu: "Kastamonu, Safranbolu'nun çok daha üstündedir. Bu tarihi konuklar, bizim dönemimizde 1996 yıllarında Kastamonu'da faaliyete geçti. Bu külliyelerin kurulması için gece gündüz Ankara sokaklarında yattık. Bu külliyeleri ayağa kalkındırınca hedefimizi 1 milyon turist diye koyduk. Şunu veya bunu yapacağım diye bu işler olmuyor. Önce şehrin yapısını bileceksiniz. Şehrin kurtuluşunun en önemli etkenlerinden bir tanesi turizmdir. Turizmle ilgili genel ve yerel iktidarda son derece önemlidir. Kastamonu'daki bütün bu tarihi dokuları ayağa kaldırdıktan sonra şehre turist gelmeye başladı. Bu turistlerin ise sadece 3 bin tanesini konaklatabiliyoruz. Eğer bizim, bu tarihi dokularımızla ve kültürel eserlerimizi ayağa kaldırma çalışmalarımız devam etmiş olsaydı hedefimiz olan 1 milyon turisti şimdi yakalamıştık. İnşallah 30 Mart günü bu belediye başkanlığı görevi bana nasip olursa daha önce hedefimiz olan 1 milyon turisti bir sonraki yerel seçimlere getirmek için çalışacağız"

Eski Kastamonu'nun bittiğini belirten Hamzaoğlu, şunları kaydetti. "Eski Kastamonu artık öldü. Bu yüzden eski Kastamonu'yu ayağa kaldıracağız. Ankara girişinden Olukbaşı mevkisine kadar olan bölgede oluşturacağımız Güneykent diye oluşturacağımız doğa kenti ile Kastamonu'nun girişindeki güzelliği yansıtacak. Olukbaşı'ndan Çengeller köprüsüne kadar olan bölgede ise, Saat Kulesi, Hükümet Konağı ve eski belediye binamız, buradan Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Caddesine kadar Kentsel Taşıma projesini mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu aralardaki uygun olmayan binaları taşıma sistemine açacağız ve bu alanı bir açık hava müzesi haline getireceğiz. Mardin, bugün 3 milyon turist alıyor. Mardin sokaklarından bir araba zor geçiyor"

Kastamonu'ya Doğu ve Batı Bulvarının yapılacağı şeklinde projelerin konuşulduğunu hatırlatan Hamzaoğlu, şöyle devam etti: "Buradaki tarihi eserleri taşıyacağız diyeceksiniz İsmailbey Mahallesindeki Deve Hanı'nı nereye taşıyacaksınız. İsmailbey Türbesini nereye taşıyacaksınız, bu yüzden mümkün değil.

Kışla Parkından aşağıya olan bölgeyi ise modern Kastamonu yapacağız. Hükümet binasının arkasına rezidans yapabilir misiniz? Gösterilen projelerin içerisinde 5 tane Alışveriş Merkezi düşünüyorsunuz. Kastamonu esnafı artık öldü. 100 nüfuslu bir şehirde 5 tane AVM'yi nasıl yapacaksınız. Bu şehri bilmezsek 25 yıl belediyede çalıştım demek yeterli olmaz. Belediyede çalışan bugün itibariyle 100 tane insan var. Belediyede teknik olarak çalışan 50 tane adam var. Kastamonu Belediyesi, yüzde 70'inin insanların mutluluğunu kazandıran bu belediye ekibidir. Yapılan projelere saygı duyuyoruz. Halkın yapısını bilmezseniz bir şey yapamazsınız. Kastamonu, turizmde bir yere gelemedi. Kastamonu'da Doğa ve Kültür Köyünü 15 yıldır bir türlü hayata geçiremedik. Botanik parti hayata geçiremedik. Kastamonu esnafını canlandırmak için Kastamonu'ya turist çekmemiz gerekiyor. Eski Kastamonu'yu mutlaka ayağa kaldırmamız gerekiyor.

Ucuz politikalarla milletin karşısına çıkmayacağız. Kardeşimiz belediyede güzel çalıştı bunlara diyecek bir şeyimiz yok. Fakat onunla birlikte 10 tane daha mühendis çalıştı. 50 tane teknik ekip çalışıyor. Ben iyi bir liderim. Mevcut belediye ekibini güçlendirerek daha güzel yatırımlara imza atacağız. Sadece Belediye Meclisinin aldığı kararları uygulamak yerine hazırladığımız projeleri bu şehre kazandırmak için mücadele edeceğiz. Mühendis Odası arkadaşlarımızla Köylü Tüketici Şehirli Planlaması projesini gerçekleştireceğiz. Çevre köylerin üretim konularında planlama yapacağız. Köylülerimizin, ürettiği ürünleri doğrudan pazarda satmasını sağlayacağız. Kastamonu'ya ait endemik bitki türlerinin yapılması ve korunması için şehir parklarında tematik alanlar oluşturacağız. Bunları yaparken de Ziraat Mühendisleri arkadaşlarımızla çalışacağız.

Belediye Atıksu Arıtma tesisi projesi içler acısı iken Kastamonu Belediyesini bunu gerçekleştirdi. Kırık Barajı projesini yatırım programına alınmıştı. Vizyon, 10-15 yıl sonrasını görmektir. Ilgaz Tüneli, Devlet Planlara Teşkilatından geçirilip yatırım programına aldırdık. Deprem dolayısıyla kaldırıldı. Aradan 15 yıl geçti, Ilgaz Tüneli yapılıyor, tebrik ediyorum. Hatta İnebolu-Ankara Devlet Yolu da bu projenin içerisindedir. Bu projelerin AK Parti döneminde yapılması önemli değildir. Biz, Ilgaz Tünelini 15 yıl önce planladık. Sinop, tünü çevre yollarıyla birlikte tünellerini bitirdikten sonra müsaade edin de artık Kastamonu'ya da bir şeyler yapılsın.

Kastamonu'da AK Parti'nin 10 yıllık iktidardaki envanterini çıkartalım. Neler yapılmış görelim. Birde Anavatan Partisi döneminde, iki tane baraj yapıldı. Saka Kağıt Fabrikası kuruldu. Rahmetli Turgut Özal'ın döneminde Kastamonu'nun köylerine kadar elektrik ve telefonlar çekildi. Devrekani'de iki tane baraj yapıldı. AK Parti iktidarında ise, telefonu ve elektriği özelleştirdiniz. Saka Kağıt Fabrikasını ve Küre Eti Bakır Fabrikasını sattınız.

TOKİ insanları ev sahibi yaptı. Bundan mutluluk duyarız. Kastamonu'da müteahhitler yüzde 30 arsa payı vererek ev yapıp 70 bin TL'ye sattı. TOKİ ise, 65 bin TL'ye daireleri sattı. Burada bizim olan arsalarımız bedavaya gitti. Son günlerde de konuşulan Kentsel Dönüşümde de bu ranttan korkuyorum. Önceden planlanıp önceden hazırlanan arkasında hangi gurupların olduğu endişesi var kafamda. Biz, Kentsel Dönüşümü halka beraber yapacağız" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

title