Haberler

Mersin AK Parti'den Başbakan'a Destek

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti'nin düzgün bir parti ve düzgün adamların olduğu parti olduğunu belirterek, " AK Parti’de hata yapan varsa cezasını çeker. Biz hata yapanların arkasında değiliz, buna da bağımsız mahkemeler karar verir. Biz hakim de değiliz savcı da değiliz. Biz kutlu yürüyüşümüze durmadan devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti'nin düzgün bir parti ve düzgün adamların olduğu parti olduğunu belirterek, " AK Parti'de hata yapan varsa cezasını çeker. Biz hata yapanların arkasında değiliz, buna da bağımsız mahkemeler karar verir. Biz hakim de değiliz savcı da değiliz. Biz kutlu yürüyüşümüze durmadan devam edeceğiz" dedi.

Salt, ilçe teşkilatları istişare toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin büyük bir ocak olduğunu belirterek, "Bu ocakta emeği geçenlerden Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bu birlik ve beraberlik yürüyüşümüze devam edeceğiz ve inşallah büyükşehir belediyesini de alacağız" diye konuştu.

AK Parti'nin son 10 yılda bu ülkeye yaptığı yatırım ve hizmetlerin çok büyük olduğunu, özellikle son 3 yılda yaptıklarına şaşırmamanın elde olmadığını ifade eden Salt, şöyle devam etti; "Hükümetimiz 10 yılda yaptığı yatırımlar ile ülkemizi nereden nereye getirdi. AK Parti'nin yetişmiş kadroları olarak çok güzel işler yaptık. Şimdiye kadar kurulmuş olan alt yapının üzerine bir düşünün neler yapılmaz. Ama birileri bunu istemiyor, o birilerinin içeride de dışarıda da ayakları var. Faiz lobisi dediğimizde birileri gülüyor, 'her şeyi faiz lobisine atıyorsunuz' diyorlar. Dış güçler dediğimizde 'her şeyi dışarıya atıyorsunuz' diyorlar. Biz diyoruz ki, AK Parti düzgün bir parti, düzgün adamların olduğu parti. AK Parti'de hata yapan varsa cezasını çeker. Biz hata yapanların arkasında değiliz, buna da bağımsız mahkemeler karar verir. Biz hakim de değiliz savcı da değiliz. Biz kutlu yürüyüşümüze durmadan devam edeceğiz."

"İnsanlar bazı şeyleri çok çabuk unutuyor. AK Parti iktidara geldiğinde devletin topladığı tüm vergilerin yüzde 70'i sadece devletin borçlarının faizine gidiyordu" diyen Salt, "Geriye kalan yüzde 30 ile devlet memurlarının maaşını mı ödesin, acil yatırımlarımı yapsın, devleti mi yürütsün? AK Parti olarak işte böyle bir tabloyu devraldık. O günler çok kötü günlerdi, 6 ay daha geçseydi, devlet memurlarının, emeklisinin maaşlarını ödeyemeyecekti. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları işte böyle bir Türkiye'yi devraldılar. Şimdi iş çok iyi noktalara gelmiş, devletin kasasında 115 milyar dolar likit varlıkları var, 130 milyar dolar varlığı var. Ekonomi çok iyi noktada, yatırımlar devam ediyor, faizler düşük şimdi konuşmak kolay. Faizin düşük olması birilerinin işine gelmiyor. Faizleri yükseltip, o birilerinin cebine para girmesi lazım. Faiz sülük gibidir, bütün milletleri kemirir, birileri bu faizle geçiniyor. AK Parti'den önceki dönemde dışarıya giden paraları duysanız şaşırışınız. Faizleri düşürmesiyle AK Parti'nin yaptığı tasarruf 400 milyar doların üzerinde. Dünyada yapılan her şeyin ekonomik bir karşılığı var. Dünyada çıkan savaşların sebebi ekonomidir" şeklinde konuştu.

Türk milletinin Başbakan Erdoğan'a sonuna kadar destek çıkacağına inandığını dile getiren Salt, şu ifadeleri kullandı; "Dış güçler gezi olaylarında Başbakanlığı, devlet binalarını işgal edecekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruş ile bunlar engellendi. Bütün mesele budur. Hiç kimse kusura bakmasın; 27 Mayıs 1960 tarihlerindeki gibi bu millet koyun değil. Bu millet liderine sahip çıkacak, liderinin de arkasında dimdik duracak. Artık bu millet uyandı, güdülmeyecek. Gezi olayları ile yapmak istediler beceremediler. Bunların iki amaçları vardı; birisi yaklaşmakta olan seçimler, İstanbul'da Sarıgül'ün şansını arttırmak ve AK Parti'ye verebildikleri kadar zarar vermekti. Ama veremeyecekler. Oyun büyük. Dünyada tüm provizyon işlemleri ABD'den geçer. Türkiye artık bir yerlere bağlı olmak istemiyor, Türkiye artık kabuğunu kırıyor. Türkiye artık eşit ortak olmak istiyor, kavga bunun kavgası. Kuzey Irak ile 16 milyar dolarlık anlaşma yapıldı. Türkiye diyor ki, bu para gelsin bir devlet bankasında bulunsun, buradan sahiplerine dağılsın. Başkaları da diyor ki, 'hayır ABD'de bulunsun.'" - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

MEKİN MERTER SALT Ak Parti Türkiye Mersin Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title