Manisa'da Turizm Seferberliği İçin İki Yeni Çalışma
Manisa'da Turizm Markalaşması ve Turizm Seferberliği Projesi kapsamında "Turizm Marka Kent Strateji Kalkınma Planı" adlı kitap ve kentin tarihi noktalarını gösteren "Neşeli Haritalar" adlı haritalar bastırıldı.
Manisa'da Turizm Markalaşması ve Turizm Seferberliği Projesi kapsamında "Turizm Marka Kent Strateji Kalkınma Planı" adlı kitap ve kentin tarihi noktalarını gösteren "Neşeli Haritalar" adlı haritalar bastırıldı.
Proje kapsamında hazırlanan kitap ve haritalar Valilik Brifing Salonu'nda basına tanıtıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında gerçekleştirilen tanıtıma İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile Marka Takımı'nda yer alan üyeler katıldı. Vali Daşöz ilk olarak 'Turizm Marka Kent Strateji Kalkınma Planı' kitabını tanıttı. Kitabın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önderliğinde ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle yapıldığını söyleyen Vali Daşöz, "Bu kitapta kültür, kırsal, doğa, spor turizmine yönelik nelere yapılabileceği, hangi alanlarda yatırım yapılabileceği, nerelerin uygun olduğunu gösteren bilgiler yer alıyor. 700 sayfalık kitapta turizm ve kırsal kalkınma alanında yatırım yapmak isteyen bir kişi istediği her şeyi bulabilecek. Turizm yatırımcılarına rehber olabilecek, Manisa'nın geleceğine ışık tutacak bir kitap." diye konuştu. Daşöz, bin adet bastırılacak kitabın il genelindeki tüm kurum ve kuruluşlara dağıtılacağını belirtti.
Kitap tanıtımının ardından Vali Daşöz merkez ve ilçeler için özel olarak hazırlanmış turizm noktalarını gösteren haritaları tanıttı. "Neşeli Haritalar" isimli turizm haritası hakkında bilgi veren Vali Daşöz, "Bu haritalarımız merkez ve ilçelerimiz için ayrı ayrı hazırlandı. Merkezin haritası farklı, her bir ilçemizin haritası farklı. İl genelindeki tarihi yerler, ören yerleri, piknik alanları, gezilecek yerler çeşitli figürlerle renkli haritamız üzerinde gösteriliyor. Manisa'ya turizm konusunda bir yol haritası kazandırmış oluyoruz." şeklinde konuştu. Vali Daşöz merkez dahil olmak üzere tüm ilçelere özel olarak hazırlanan haritadan 5 bin adet bastırıldığını, tüm kurum, kuruluş ve okullara dağıtımının başladığını sözlerine ekledi.
Uluslarası Mesir Festivali kapsamında gerçekleştirilen Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nda dereceye giren besteler de proje kapsamında kitaplaştırıldı. "Manisa Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste" kitabında 20 adet Türk Sanat Müziği'ne kazandırılan bestelerin bulunduğunu söyleyen Vali Daşöz, "Bu kitap sayesinde Türk Sanat Müziği'ne kazandırılan yeni besteler ölümsüzleştirilmiş oldu. Türk Sanat Müziği hayatına bir eser daha kazandırdık. 1000 adet bastırılacak olan bu kitabımız tüm konservatuarlarımıza, müzik akademilerimize gönderilecek." dedi. - MANİSA