Haberler

Kozan'da "Avucumuzdaki Gelecek ve Çocuklarımız" Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof.Dr.Aytaç Açıkalın, çocuklarda her davranışın genetik olmadığını, zeka, davranış ve kişilik gibi birçok eğitimi çevreden aldığına dikkat çekerek "Ülkemizde tatillerde mutlu"...

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, çocuklarda her davranışın genetik olmadığını, zeka, davranış ve kişilik gibi birçok eğitimi çevreden aldığına dikkat çekerek "Ülkemizde tatillerde mutlu olan öğrenci sayısı çok fazla ama derslerde mutlu olan öğrenci ise az. Onlarla iyi bir iletişim kurarak okulu ve dersleri sevdirmeliyiz. Çünkü ülkenin paradan puldan daha çok eğitimli insana ihtiyacı var" dedi.

Adana'nın Kozan ilçesinde Kozan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından "Avucumuzdaki Gelecek ve Çocuklarımız" konulu konferans düzenlendi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez'İN davetlileri karanfillerle karşıladığı konferansın girişinde katılımcılara, Cemal Granda'nın "Atatürk'ün Uşağının Anıları" adlı kitabından hediye edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına müteakip, Kaymakam İzzettin Sevgili,

Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez birer konuşma yaparak öğretmelerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladılar.

AÇIKALIN, "50 AYLIK ÇOCUK BİLE EĞİTİME BAŞLAMALI"

Konuşmasında öğretmenlerin davranışları ile öğrencilerine örnek olması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, "Öğretmenlerimiz derslerine zamanında başlamalıdır ve öğrencilere örnek olmalıdır. Şunu unutmayalım ki eğitim insanın hayatının her safhasında yer almaktadır. Bizler sadece bugünkü teknik sistemle hareket eder ve çocuklarımız mezun eder isek vay halimize. Öğretmenlerimiz değişen ve gelişen teknolojiye en iyi şekilde ayak uydurmak zorundadır" dedi.

Öğrencilere sadece eğitim değil yaşam bilgisinin de öğretilmesi gerektiğini anlatan Açıkalın; "Bugün derste mutlu olan çocuk sayımız oldukça az ama tatillerde mutlu olan çocuklarımız oldukça fazla. Bizler eğitimciler olarak öğrencilerimizle iyi bir iletişim kurmalı ve onlara derslerimizi sevdirmeliyiz. Bugün 60 aylık çocuklarımız eğitime başlıyor. Aslında 50 aylık bile eğitime başlamalı. Çünkü bir çocuğun zihinsel gelişimi en çok bu çağlarda etkili oluyor. Hiçbir çocuk boş doğmaz. Onlarda zeka ve kalıtımsal bir çok özellik vardır. Bizler öğretmenler olarak çocuklarımıza sadece onlara hayat yolunda rehber olacağız. İkide bir çocuklarımızın velisini okula çağırmamalıyız. Onları en iyi şekilde bilgilendirmeli ve derslerine motive etmeliyiz" diye konuştu.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek değil kritik bir kamu görevi olduğunu belirten Açıkalın, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Çocuklarımızda her davranış genetik değildir. Zeka, davranış ve kişilik gibi bir çok eğitimi çevreden alırlar. Eğitim gençlerin çevre yolu ile geliştirilmesidir. Eğitimin asıl amacı insanı bir enerji kaynağı ve zenginlik olarak görmektir. Bizler öğretmenler olarak çocuklarımıza sadece kendi doğrularımız değil toplumun bildiği bütün doğruları aşılamalıyız. Onlara bu ülkenin ne zor şartlarda bugünlere geldiğini hatırlatalım. Bu ülkenin paraya, pula ve makama değil insana ihtiyaç var. Bu ülkenin müteahhide değil yaptığı evler yıkılmayan müteahhide, tedavi ettiği hasta iyi olan bir doktora ihtiyacı var. Lütfen çocuklarımızın karakterlerini bozmayalım. Onları Peygamber Eğitimi ile eğitelim. Anne, baba ve öğretmenler olarak çocuklarımız hormonsuz yetiştirelim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanı Kazım Özgan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'a plaket ve çiçek takdiminde bulundular. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close