Haberler

Kosgeb, Girişimci Kadının Hayalini Gerçekleştiriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB, girişimcilere yönelik verdiği eğitim ve finansal destekle birçok kadının iş kurma hayalini gerçeğe dönüştürdü Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Cebeci: "Bizim desteklerimizle evlerinde oturan ama içinde hep bir iş kurma arzu ve isteği taşıyan hanımefendiler, harekete geçme imkanı buldu"

YAVUZ KARADUMAN - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yeni iş kurmak isteyen ve iş fikri olan girişimcilere yönelik verdiği eğitim ve finansal destekle birçok kadının iş kurma hayalini gerçeğe dönüştürdü.

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) ve girişimcileri hedef alan bir yapıda çalıştıklarını söyledi.

KOBİ'lerin küresel rekabet ortamında gelişmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Cebeci, bu çalışmaların yanı sıra yeni iş kurmak isteyen ve iş fikri olan girişimcilere, daha sağlam, uzun soluklu, kalıcı işletmeler kurmaları için önce eğitim, ardından finansal destek verdiklerini aktardı.

İş kurma niyetinde olan girişimcilerin KOSGEB'den destek almadan önce 70 saatlik eğitim programına katıldıklarını ifade eden Cebeci, "Bir işletme kurulmadan önce fizibilite yapılması gerekiyor. Girişimcilere, bunun nasıl yapılacağına ilişkin bir iş planı hazırlama eğitimi veriyoruz. Bu eğitimi alan girişimcilerimiz, KOSGEB'in 100 bin liralık finansal desteğinin de anahtarını elde etmiş oluyor" diye konuştu.

"Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık"

Cebeci, girişimcilerin eğitim sonunda aldıkları sertifikayla 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi olmak üzere 100 bin lira finansa ulaştığını anlatarak, "Kadın girişimcilerimizi yüzde 70, erkekleri yüzde 60 oranında destekliyoruz. Yani burada kadın girişimcilere bir pozitif ayrımcılık da yapmış oluyoruz" dedi.

Trakya'da KOSGEB'in destek programlarına katılan kadın girişimcilerin daha aktif olduğunu dile getiren Cebeci, şöyle konuştu:

"Bugün itibarıyla yaklaşık 180 girişimciye destek veriyoruz. Bunların yarısından fazlasının bayan girişimci olduğunu görüyoruz. Bunlar değişik sektörlere dağılmış girişimcilerimiz. Bunların içinde yurt işletmecileri, oto yıkamacılar, restoran işletmecileri, perakende giyim satan arkadaşlarımız, kafe işletmecilerimiz var. Kadın girişimcilerin ciddi anlamda başarı gösterdiğini görüyoruz. Bugüne kadar 2 bin 800 kişiyi eğitmişiz ve bunlarında yarısından fazlası yine kadın. Bizim desteklerimizle evlerinde oturan ama içinde hep bir iş kurma arzu ve isteği taşıyan hanımefendiler, harekete geçme imkanı buldular."

Cebeci, verdikleri eğitimlerin kadın girişimcileri motive ettiğini, eğitimler sonucunda kadınların özgüven kazandığını ifade ederek, böylece çok zor bir işi başarmış olduklarını anlattı.

KOSGEB desteğiyle girişimci olan Sevinç Aksoy da KOSGEB'in desteğiyle iş kurduğunu belirterek, "İki yıl önce ev hanımıydım. KOSGEB'in desteğiyle eğitim aldım ve ev yemekleri üzerine bir restoran açtık. İki yıldır bu restoranı işletiyoruz" dedi.

Hülya Atmaca da ilaç sektöründe çalışırken işinden ayrıldığını ve kendi işletmesini kurmak için KOSGEB'e başvurduğunu ifade ederek, "KOSGEB'in girişimcilik kursuna gittim. Oradan sertifikamı aldıktan sonra oto yıkama ve kafe üzerine bu iş yerini açtık iki arkadaş olarak. Yaklaşık bir yıldır hizmet veriyoruz" ifadelerini kullandı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel
title
Close