Haberler

Korkuteli'nde Öğrencilere Model Uçak Kursu

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu Korkuteli Şube Başkanlığı tarafında öğrencilere model uçak kursu verili?or.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu Korkuteli Şube Başkanlığı tarafında öğrencilere model uçak kursu verili'or.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında verilen model uçak kursu yoğun ilgi görüyor. THK Saymanı ve Serbest Uçuş Rehber Öğretmeni Atike Gökmen Özdemirci, "Kursun amacı öğrencilerin ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirip, el becerisi kazanmalarıdır. Model uçak yapımı kursuna toplam 8 öğrenci katılmıştır. Model uçak yapım kursu eğitim süresi toplam 24 saattir. Günlük 2 ve 4 saatlik ders programı hazırlanarak uygulanmaktadır" diye konuştu.

Özdemirci, model uçak eğitiminin havacılık teknolojisinin ilk adımı ve önemli bir parçası olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Bugünün uçak modelcisi geleceğin pilotu, uçak mühendisi ve astronotu olabilir. Genç yaşta verilen bu tür eğitimler, küçük katılımcıların ilerleyen yıllarda seçecekleri mesleki alanların tercihinde önemli bir yere sahiptir. Kursa katılan öğrenciler bir şeyler yapabilmenin, başarmanın hazzına varıyorlar. Üniversite tercihlerini Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak yapan gençler ise yüzde yüz iş garantili eğitim almış oluyorlar" dedi.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay ise Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu'nun bu amaçla çalıştığını belirterek, "Özellikle son yıllarda havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte, bu konu daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Kursu da öğrencilere havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açtık" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemirci Korkuteli Antalya

Derbide gülen taraf Aslan! Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda devirdi

Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda devirdi

Galatasaray'dan maç sonu Fenerbahçelileri çıldırtan paylaşımlar

Galatasaray'dan maç sonu Fenerbahçelileri çıldırtan paylaşımlar

Derbinin özeti gibi kare! Herkes Okan Buruk'un Mourinho'ya attığı bakışı konuşuyor

Herkes bu kareyi konuşuyor

Nasıl kaybettiklerini çocuğa anlatır gibi anlattı! Mourinho'dan beyin yakan derbi yorumu

Nasıl kaybettiklerini çocuğa anlatır gibi anlattı! Mourinho'dan beyin yakan derbi yorumu

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });