Haberler

Konya'da 49 Ülkeden Gelen Öğrenciler Hafızlık Eğitimi Alıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'daki Uluslararası Selçuklu Mevlana İmam Hatip Lisesinde eğitim gören 49 ülkeden gelen 286 öğrenciden 95'i, aynı zamanda hafızlık eğitimine de devam ediyor.

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Konya'daki Uluslararası Selçuklu Mevlana İmam Hatip Lisesinde eğitim gören 49 ülkeden gelen 286 öğrenciden 95'i, aynı zamanda hafızlık eğitimine de devam ediyor.

Okul Müdürü Mevlüt Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğinde Türkiye'deki 3 okulda uluslararası platformda hafızlık çalışmasının yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin misyon ve vizyonunu anlatmak, yurt dışından gelen öğrencileri Türkiye'nin kültür elçisi olarak yetiştirmek amacıyla İstanbul, Kayseri ve Konya'daki 3 uluslararası imam hatip lisesinde eğitimlerin devam ettiğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Yurt dışından seçilip, imtihan edilerek okullarımıza kabul ettiğimiz öğrencilerimizden bazıları, lise eğitimin yanı sıra hafızlık eğitimine de katılıyor. Hafızlık, eğer tekrar edilmez ve üzerinde durulmazsa çok çabuk unutulabilir. Bu nedenle bir hafızlık projesi başlattık. Hafız olan öğrencileri gören diğer öğrencilerimiz de hafızlık yapmak istedi. Klasik hafızlık geleneğinden yararlanırken, yeni metotları da okulumuzda uyguluyoruz."

Hocaları öğrencileriyle evladı gibi ilgileniyor

Özdemir, öğrencilerin sabah namazından sonra hafızlık eğitimiyle güne başladıklarını belirterek, "Hafız olan hocalarımız, öğrencileriyle evladı gibi ilgileniyor. 'Göz göze, gönül gönüle, kalp kalbe' diye nitelendirebileceğimiz okumalarla, hocalar ve hafızlık yapan öğrencilerimiz arasında sevgi köprülerinin kurulmasını sağlıyoruz. Bu metodun öğrenciler ve öğretmenler açısından çok faydalı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Okulda 49 ülkeden Türkiye'ye gelen 286 yabancı öğrencinin bulunduğunu, Türkiye'den öğrencilerle toplam sayının 310 olduğunu ifade eden Özdemir, öğrencilerin yüzde 42'sinin Afrika, yüzde 30'unun Asya, geri kalanının ise diğer kıtalardan geldiğini aktardı.

Özdemir, 95 öğrencinin hafızlık çalışmasına devam ettiğini dile getirerek, "Öğrencilerimizden 22'si ülkelerinden hafız olarak gelmişti. 8 öğrencimiz daha hafızlığını burada tamamladı. Ümmetin tüm renklerini lisemizde topladık. Bu yıl ilk hafızlık mezuniyet törenimizi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Pakistan'daki hafızlık eğitimini Türkiye'de devam ettiren Muddssir Ali Malik, 4 yıldır eğitim gördüğü okulunu çok sevdiğini söyledi.

Lise eğitiminin yanı sıra hafızlık fırsatı da sunduğu için bu okulu tercih ettiğini vurgulayan Malik, "Türkiye'yi çok seviyorum. Bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Artık Türkiye'yi daha iyi tanıyoruz"

Senegal'den 3 yıl önce gelen Mohamed Niang ise üniversiteye hazırlandığını, Kur'an-ı Kerim'i unutmamak için her sabah derslere katıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hafızlığa Senegal'de başladım. Türkiye'ye gelirken ezberim iyi değildi, şimdi çok daha iyi okuyorum. Buraya gelmeden önce Türkiye hakkında çok fazla şey bilmiyordum. Artık Türkiye'yi çok daha iyi tanıyoruz. Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu gördük. Eğitim alanında çok güzel çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Burada olmaktan memnunuz."

"Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum"

Yemenli Ahmed Najib Ali Al-Soudi, ilk kez Konya'da hafızlık eğitimi yapmaya başladığına işaret ederek, "12. sınıfta okuyorum. Sabah namazlarından sonra hafızlık çalışmamızı yapıyor, ardından da lise eğitimimize devam ediyoruz. Okulumu bitirdikten sonra güzel işler yapmak için uluslararası ilişkiler okumak istiyorum" şeklinde konuştu.

Etiyopya'dan Avel Muhammed da "Türkiye'de hafız oldum. 13'üncü sınıfta okuyorum, okulumu bitirince üniversiteye gidip inşaat mühendisi olmayı hedefliyorum"? dedi.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close