Haberler

Kiraz ve Vişne Bahçelerinde Zirai Mücadele

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç Egenin Meyve ambarı olan Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde meyve üreticileri baharın gelmesi ile arazilerindeki meyveleri ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

İç Egenin Meyve ambarı olan Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde meyve üreticileri baharın gelmesi ile arazilerindeki meyveleri ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Geçimi tarım ve özellikle meyvecilik olan Pazarlar İlçesi halkı, baharın gelmesi ile her yıl olduğu gibi bu yılda hummalı bir çalışmaya başladılar. Kiraz ve vişne ağaçlarının çiçekte başlayan ilaçlama çalışmaları hasada 20 gün kalıncaya tadar devam ediyor.

İlaçlamanın önemli olduğunu belirten meyve üreticisi Ramazan Cantürk, "İlçemizin tek geçim kaynağı olan meyvecilik için olmazsa olmazlarından olan ilaçlama çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki Ziraat Mühendislerin tavsiye ve reçete ettikleri ilaçlar ile gereken alanlarda ilaçlama yapıyoruz" dedi.

Bitki koruma ürünleri satışının reçeteli olarak yapıldığını belirten Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Erdem Çetin, " Yürürlükte olan Bitki Koruma Ürünlerinin reçeteli satılması ile ilgili mevzuat çerçevesinde üreticilere meyve bahçesindeki probleme göre Reçete Yazma Yetki Belgesine sahip olan Ziraat Mühendisleri tarafından tavsiye edilen ilaçların bitki koruma ürünü uygulama belgesi olan kişilerce kullanılması gerekmektedir. Bu sistemle aşırı ilaç kullanımını önleyerek üreticinin tarımsal girdi miktarını azaltıp üretim maliyetlerini düşürüyoruz hem de ekolojik dengeyi korumaya çalışıyoruz. Üreticimizi kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmeye yönlendirirken insan sağlığını da korumuş oluyoruz. Bu günlerde meyve üreticileri kiraz ve vişne bahçelerinde ilaçlama çalışmalarına hızla devam ediyor. Sabah ve akşam saatlerinde rüzgarın az olduğu yada hiç olmadığı zamanlarda ve havanın açık olduğu durumlarda uygulama yapmalarını tavsiye ediyoruz. İlaçlama çalışmalarının program dahilinde, hastalık ve zararlılar ekonomik eşiğin üzerine ulaştığında, hasatla uygulama zamanı arasında kalması gereken sürelere dikkat edilerek yapılması konusunda üreticilerimizin dikkatli olması gerekmektedir. Tüm üreticilerimizin kaliteli, bol ürün ve bereketli kazançlar diliyorum" diye konuştu.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close