Haberler
RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Futbol A.Ş'den istifa etti

Hasan Arat istifa etti

Erdoğan'dan 'Bahçeli'nin 'İmralı ile DEM görüşsün' çağrısına ne diyorsunuz?' sorusuna tek kelimelik yanıt

Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısını soran gazeteciye tek kelimelik yanıt

Amca Salim Güran, Narin'in cesedinin bulunduğu yerde 8 dakika kalmış

Narin cinayetinde soruşturmanın seyrini değiştirecek görüntü

Kastamonu Üniversitesi'nde "Engelleri Aşalım" Projesi Tanıtıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Hibe Programı tarafından desteklenen, “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliğinin Geliştirilmesi” adlı “Engelleri Aşalım” projesi tanıtıldı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Hibe Programı tarafından desteklenen, "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliğinin Geliştirilmesi" adlı "Engelleri Aşalım" projesi tanıtıldı.

Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevi'nde gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, "Engelleri Aşalım" projenin koordinatörü ve yürütücüsü Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüzdür. Proje ortağımız da Atatürk Üniversitesi'dir. Projemizin maliyeti 300 bin Avro'dur. Projemiz, Avrupa Birliği Hibe Programı tarafından destekleniyor" dedi.

Amaçlarının engelli vatandaşların istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılması ve bunların iş gücüne giriş piyasasının kolaylaştırılması olduğunu söyleyen Rektör Aydın, "Proje tamamlandığında engellilerin iş araması için yeterli bilgi, beceri ve motivasyona kavuşmasıdır. Yani 'ben, herhangi bir işe istihdam edilebilir miyim?' düşüncesinin teşekkülü ve cesaret motivasyon hepsi içinde kavuşmasıdır. Yine engellilerin kanuni hakları, kanunun verdiği hizmetleri teşebbüs edebilmeleri ile ilgili teşvikler hususunda nelere sahip olduklarının farkında olmaları, yine engellilerin ve dezavantajlıların girişimciliğinin arttırılması yoluyla iş piyasasına girişlerinin kolaylaşmasıdır. Mesleki eğitimde kullanılabilecek referans çerçeve, program ve materyallerin hazırlanması, hazırlanıp hizmete sunulması, yani her halükarda engelli eğitimi için bütün materyaller bu projenin sonunda hazır olacak her yerde kullanılabilecek. Uzaktan eğitim ile engellilerin mesleki eğitim ve becerilerinin geliştirilmiş olması yine mesleki eğiticilerin engellilerle iletişim kurma, yüz yüze ve uzaktan eğitim becerilerinin gelişmiş olması, eğiticilerin de bir noktada eğitilmesi ve eğiticiliklerinin geliştirilmesi önemli o da bu projenin sonunda bekleniyor. Yine hem mahalli hem de milli seviyede eğitimci, iş gücü piyasası ve işverenlerin engelli kişilere yönelik ayrımcılığının ortadan kaldırılması bizim için önemlidir" diye konuştu.

Tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Engelsiz Üniversite Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kerim Güney, Engelsiz Üniversite Koordinatör Yardımcısı Mehmet Üneş ile akademik ve idari personel katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title