Haberler

Kars'taki Heykeli Kim Yaptıracak?

Güncelleme:

Kars'ta, bir öğrencinin aşırı yüklenmesi sonucu kırılan heykelin onarımı tartışmalara neden oldu.

Kars'ta, hatıra fotoğrafı çektiren bir öğrencinin aşırı yüklenmesi sonucu kırılan 'Yaz mevsimi'ni sembolize eden heykelin onarımı tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, 7 bin lira tutan heykelin masrafını öğrencinin ailenin karşılayacağını söylerken öğrencinin babası Beşir K., "Oğlum heykeli kasıtlı kırmamıştır. Dokununca düşmüş. Ailemin geçimini aşçılık yaparak sağlıyorum. Bu parayı vermem mümkün değil" dedi. Karslı bir heykeltraş yere düşünce kafası kopan polyester ve alçı karışımından yapılan heykeli 3 bin 500 liraya onarabileceğini söyledi.

Dört Mevsim Heykellerini Kars'ın eski Belediye Başkanlarından CHP'li Naif Alibeyoğlu, 2003 yılında Belçika'dan getirip süs havuzunun dört bir tarafına koydurmuştu. İddiaya göre, fotoğraf çektiren bir vatandaşın aşırı yüklenmesi sonucu kırılan 'Yaz' mevsimini sembolize eden heykelin 2003 yılında da o dönemde bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda saldırıya uğramıştı. Heykel eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından onartılıp şu anda bulunduğu yere konulmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Naif Alibeyoğlu Nevzat Bozkuş Kars Yerel Kültür Sanat Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title