Haberler

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un Sarıkamış Şehitlerinin 97 Yıldönümü Mesajı

Sarıkamış Şehitleri'nin 97.Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş,

Sarıkamış Şehitleri'nin 97. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan

Nevzat Bozkuş, yayımladığı mesajında; "Birinci Dünya Savaşı'nın önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatı'nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi, ebediyete intikallerinin 97'nci yıl dönümünde şükran ve minnetle anıyoruz. Ağır kış şartlarının yaşandığı Kafkas Cephesinde, fedakar vatan evlatlarının bağımsızlık, vatan ve kutsal varlıkları uğruna verdikleri bu mücadele, acı ancak ders alınacak örneklerinden biri olarak tarihimizin sayfalarında yerini almıştır" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sarıkamış Harekatı'nda asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, çok ağır koşullar altında savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş; dayanıklılık, itaat, direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış, şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk milletinin bağrına defnedilmiştir. Sarıkamış Harekatı, 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' diye haykıran yüce ulusumuzun vicdanında bıraktığı silinmez izlerle 'vatan' düşüncesinin zihinlerde yerleşmesini sağlamıştır. Bu düşüncenin olgunlaşması, şahsi hırs ve hayalin ötesinde gayesi yalnızca milli egemenliğe dayanan, kayıtsız ve şartsız bağımsız bir Türk Devleti kurmak olan Türk Ordularının Ebedi Başkomutanı Atatürk'ün etrafında ulusumuzun kenetlenmesini sağlamıştır. 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla çıkılan bağımsızlık yolunda ortaya konulan eşsiz fedakarlıklar ve kahramanlıklarla da Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugünlere ulaşmamızı sağlayan bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğümüz için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Bozkuş Sarıkamış Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title