Haberler

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, makina sektöründe Türkiye’nin emekleme döneminde olduğunu belirterek, “Ama özellikle son 10 yılda çok büyük atılım yapıldı ve ithal makinalarla boy ölçüşecek makinalar üretiliyor” dedi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, makina sektöründe Türkiye'nin emekleme döneminde olduğunu belirterek, "Ama özellikle son 10 yılda çok büyük atılım yapıldı ve ithal makinalarla boy ölçüşecek makinalar üretiliyor" dedi.

Konukoğlu, İş Makinaları Mühendisleri Birliği'nce (İMMB) Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlenen tecrübe paylaşım toplantısına katıldı. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İstanbul Milletvekili Oktay Saral, İMMB Başkanı Duran Karaçay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Devlet Hava Meydanları Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, Sanko İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamud, Sanko İş ve Tarım Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı ve Sanko İş ve Tarım Ankara Direktörü Harun Arab ile iş makinaları mühendisleri ve iş makinası kullanan büyük inşaat firmaları yöneticileri katıldı.

Gaziantep'in ekonomisini ve ekonomide sağladığı başarıları, SANKO'nun tarihçesini ve kendisinin yarım asırlık iş tecrübesini salondakilerle paylaşan Konukoğlu, sanayici ve işadamlarına, yatırımlarını öncelikle doğdukları kentte yapmaları çağrısında bulundu.

"BAŞKA ÜLKELERİN İŞSİZLERİNE İŞ VERMEYELİM DEDİK"

"Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep" cümlesinde anlamını bulan ve adeta sloganlaşan yaklaşımları ile yatırımları Gaziantep'te yapmaya önem verdiklerini kaydeden Konukoğlu, "O yatırımı Gaziantep'te yapmak mümkün olamıyor ise çevre illere bakarız. Çevre illerde de olmuyorsa, ülkemizin bir başka köşesinde yatırımımızı gerçekleştiririz" diye konuştu.

"Yatırım Türkiye'de yapılamıyorsa başka ülkeye gidilebilir ama biz dışarıda yatırım yapmadık" diyen Konukoğlu, bunun nedenini "Doğru mu yaptık, yanlış mı bilmem ama Türkiye'de bu kadar işsiz varken dışarıda yatırım yapamazdık. Başka ülkelerin işsizlerine iş vermeyelim dedik" sözleri ile açıkladı.

Türkiye'nin makine sektöründe emekleme döneminde olduğunu anlatan Konukoğlu, ancak son 10 yılda çok büyük atılım yapıldığını ve ithal makinalarla boy ölçüşebilen iş makinaları yapıldığına vurgu yaptı.

"EL İYİSİYİZ"

Makine sektörünün gelişimi için kamuya, diğer bir ifade ile devlete çok iş düştüğüne dikkati çeken Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'ın bu konudaki tavrı çok net. Sayın Başbakan, yüzde 15 daha fazla maliyetle de olsa yerli malı alımına geçit veriyor. Ancak, makinacılar bırakın yüzde 15 daha fazla fiyat vermeyi, yüzde 15 daha düşük fiyat önerseler dahi sonuç alınmıyor. Sayın Başbakan'ın yerli malı alımına verdiği desteğe rağmen, kamu ithal makinadan vazgeçmiyor.

Yerli malı satıldıkça var ise eksikleri görülür, ar-ge çalışmaları hız kazanır, ithallerle olan rekabette üstünlük elde etmesi sağlanır. Rahmeti Babam, 'işi insana müşteri öğretir' derdi. Mal satılmalı ki, alıcı gördüğü eksikleri, yanlışları, hataları bizlere ifade edebilmeli. Makina sanayimiz çok iyi bir yolda, potansiyelimiz var, daha da iyi olacağız."

"GÜMRÜK BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE ZARAR GÖRDÜ"

SANKO olarak tekstilde dünyada "bir numara" olduklarını, yaptıkları her işte Türkiye'de ilk 10'un arasında yer almayı hedeflediklerini anlatan Konukoğlu, bir soru üzerine Gümrük Birliği'nden Türkiye'nin zarar gördüğünü söyledi.

"AB'ye bizi almayacaklar, oyalıyorlar. Gümrük Birliği de ticaretin tek taraflı yürütüldüğü bir mecra haline geldi" diyen Konukoğlu, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu da sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close