İpek Kozası, Teleferik Kabini, Cumbalı Ev Değil; "Ofis"
Haluk Yüksel - Bursa'da, sektörün öncüleri Google, Apple ve Microsoft'un başlattığı "çalışanların her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde özgün ofis tasarımı" trendine ayak uyduran bir bilişim şirketi, kenti simgeleyen ipek kozası, teleferik...
Haluk Yüksel - Bursa'da, sektörün öncüleri Google, Apple ve Microsoft'un başlattığı "çalışanların her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde özgün ofis tasarımı" trendine ayak uyduran bir bilişim şirketi, kenti simgeleyen ipek kozası, teleferik kabini ve cumbalı ev görünümlü bürolar oluşturdu.
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (ULUTEK) hangar kiralayan ünlü bir bilişim şirketi, çelik konstrüksiyonla iki katlı yerleşke hazırladı.
Ofisleri, Bursa'nın simgelerinden ipek kozası, teleferik kabini, cumbalı ev formlarda dizayn eden şirket, çalışanlarının, her türlü sosyal ve kültürel ihtiyacını karşılayabileceği bölümler yaptı.
Küçük ve orta ölçekli firmaların birbirleriyle elektronik ticaret yapabilmesi, yeni pazar ve müşteriler edinmesini sağlayan ve internet hizmetleri sunan şirket, bin 100 metrekare kapalı alana sahip iki katlı yerleşkeyi yaklaşık bir yılda tamamladı.
-"Yeni ofiste, çalışanların verimliliği arttı"-
Şirketin İcra Kurulu Başkanı Murat Yanıklar, AA muhabirine, yurt dışında birçok teknoloji firmasının, kendilerine özgü mimarileriyle farklı, rahat, sosyal, yaratıcılığı teşvik eden ofisler yaptığını söyledi.
Bu kurguları, özgün tasarımlarla yapma fikriyle yola çıktıklarını belirten Yanıklar, "Bursa'da ofis yaparken kentin simgelerini kullanmayı tercih ettik. Buradaki birçok kurguda hem Bursa'yı hem eskiyi hem de yeni ve modern yapıyı anlatan birçok simgeyi harmanladık" dedi.
Yanıklar, yeni şirket yönetim anlayışlarında, çalışanlara rahat ve sosyal imkanlar oluşturmanın önemli hale geldiğini ve bununu benimsediklerini anlattı.
Yaratıcılığı teşvik etmeyi ve daha sosyal bir ortam sunmayı amaçlayarak, özgün bir yapıda, çalışan verimliliğinin arttığına yakından tanık olduğunu dile getiren Yanıklar, şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımız böyle bir ofisin içinde yer almaktan çok memnun ve memnuniyetlerini bildirdiler. Herkesin buraya geçtikten sonraki verimlilik artışı, bizim için de memnuniyet verici. Projelerin hayata geçmesi ve daha fazla sahiplenme noktasında çok farklı sonuçlar alıyoruz. Yerleşkemizde yaklaşık 130 kişi çalışıyor.
İş görüşmesi yaptığımız arkadaşımız öncelikle ofise geldiğinde şaşırdı. 'Ben işe alınırsam burada mı çalışacağım' dedi. 'Evet' dedik. 'Benim için maaşın çok fazla bir önemi yok. Burada çalışmak istiyorum' dedi. Tabii ki dışarıdan bakış açıları, yansımaları oldukça farklı oluyor. Ofisin methini duyanlar oluyor ama gördükten sonraki yaklaşımları daha da farklılaşıyor. 'Duyduğumuzdan da iyiymiş, farklıymış' gibi tepkilerle karşılaşıyoruz."
İş başvurusu trendlerinin yükseldiği bilgisini veren Yanıklar, yeni projeleri hayata geçirerek çalışan sayısını arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA