Haberler

İnsan ve İklim Konferansı

OMÜ Kritik Analitik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen "İnsan ve İklim" başlıklı konferans, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Pembe Salon'da yapıldı.

OMÜ Kritik Analitik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen "İnsan ve İklim" başlıklı konferans, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Pembe Salon'da yapıldı.

Topluluğun düzenlediği ilk etkinlik olan konferansa; YÖK üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Prof. Dr. Süleyman Ateş, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen'in konuşmacı olarak davet edildiği konferansın açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Harun Arslan, "Topluluğumuzun amacı; okulumuzda eğitim gören arkadaşlarımızın kritik analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmelerine, eğitim-öğretim hayatlarında ve meslek hayatlarının çeşitli yönlerinde daha verimli ve donanımlı olmalarını sağlamaya yardımcı olmaktır. Katılımınız için teşekkür ediyor, başarılı bir konferans olmasını diliyorum" dedi.

"Böyle bir topluluk karşısında konuşmaktan çok memnunum" diyen Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen yaptığı konuşmada, "İnsanlar aydın ve entelektüel arasındaki ayrımı yapamıyor. Entelektüel bilen, aydın ise doğrusu olan insandır. Türkiye'nin sıkıntısı aydın sıkıntısıdır. Aydın, doğrusu olan ve onu savunan insandır. Bugün burada bu güzel topluluğun davetlisi olarak kendimizi konuşup, birbirimizi anlatacağız. Günümüzde, eşyanın ön planda olduğunu görüyoruz. Günümüzün problemi cüzdana konması gereken şeylerin vicdana konmuş olmasıdır. Düşünce her şeyin temelidir. Bu yüzden düşüncemizin güçlü olması gerekmektedir. Bizim tarihimizi bizden olmayanlar yazdığı için evrensel değeri olan hiçbir şey üretemediğimizi görüyoruz. Neyin peşinde koşarsak değerimiz o kadardır. Sonuç olarak önce insan olmamız gerekir" diye konuştu.

Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen şöyle devam etti: "Biz neden yaratıldığımızı, nereden gelip nereye gittiğimizi unuttuk. Bugün Türkiye'de Müslümanlar kaça ayrıldı söyleyebilir misiniz? Bunu çözmeden başka sorunları çözemeyiz. Her birimiz sabah aynanın karşısına geçip kendimize 'insan ol!' demeliyiz. Çünkü yeryüzündeki her şey bizim için yaratılmıştır. Biz hür insan istemiyoruz. Allah'ın insana verdiği hür olma hakkı var. Öncelikle bu konuyu çözmemiz gerekir."

Konferans, Prof. Dr. Süleyman Ateş'in, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen'e plaket takdimiyle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Ateş Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title