Haberler

İngiltere Kralı II. Charles'ın Portresi Banknotlarda

Güncelleme:

İngiltere Kralı II. Charles'ın portresinin basılı olduğu banknotlar bugün ülke genelinde dolaşıma girdi. Kral Charles'ın fotoğrafının bulunduğu 5, 10, 20, 50 poundlar kullanılmaya başlanırken Kraliçe Elizabeth banknotları da kullanılmaya devam edecek.

İngiltere Kralı II. Charles'ın portresinin basılı olduğu banknotlar bugün ülke genelinde dolaşıma girdi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünün ardından oğlu Kral Charles, 8 Eylül 2022 tarihinde tahta çıkmıştı. Charles'ın, Kral olmasından yaklaşık 2 yıl sonra portresinin basılı olduğu banknotlar dolaşıma girdi. Üzerinde Charles'ın fotoğrafının bulunduğu 5, 10,20,50 poundlar bugün itibariyle kullanılmaya başlanırken mevcut Kraliçe Elizabeth banknotlarının ise kullanılmaya devam edeceği kaydedildi. Banknotların hükümdar portresi dışında tasarımında bir değişiklik yapılmazken yeni banknotların tasarımı 2022 yılının Aralık ayında açıklanmıştı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından yapılan açıklamada, "Bu yaklaşım, bu değişikliğin çevresel ve mali etkilerini en aza indirmek için Kraliyet Hanedanlığı'nın rehberliğiyle hazırlanmıştır. Bu, tüm halkın Kral Charles'ı banknotlarda görmeye başlayacağı anlamına geliyor" dedi.

Kraliçe Elizabeth, İngiltere'de kral ve kraliçelerin resimlerini taşıyan madeni paraların aksine İngiliz banknotlarında yer alan ilk hükümdar olmuştu. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kraliçe Elizabeth Kral Charles Yerel Finans Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Koç burcunun genel özellikleri nelerdir? Koç burcunun en belirgin özelliği nedir? Koç burcu hangi element? Oğlak burcu genel özellikleri nelerdir? Oğlak burcunun en iyi özelliği nedir? Oğlak burcu hangi element? Samar Dadgar kimdir? Özcan Deniz'in eşi Samar Dadgar kaç yaşında ve nereli? İhbar tazminatı nedir, kimler alabilir? İhbar tazminatı neye göre veriliyor? Tiramisu nasıl yapılır? Gerçek Tiramisu ne ile yapılır? Tiramisu tarifi! Narin nerede? Narin Güran bulundu mu? Narin kaç gündür kayıp? İBB KREŞ BAŞVURU SONUÇLARI: İBB kreş başvuru sonuçları açıklandı mı? 26 Ağustos kreş başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Ankara su kesintisi sorgulama! 26 Ağustos ASKİ su kesintisi olan yerler neresi? Turkcell çöktü mü? Son Dakika Turkcell çöktü mü? 26 Ağustos son dakika gelişmesi... Mevlit Kandili ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman 2024 Diyanet? Mevlit Kandili'nin önemi nedir? Gri pasaport nedir? Gri pasaportu kimler alabilir? Gri pasaport ile Amerika'ya gidilir mi? Metrobüs Beşyol durağı kapalı mı, neden kapalı? Metrobüs Beşyol durağı ne zaman açılacak? Türkler ne zaman Müslüman oldu? İslamiyet'i kabul eden ilk Türk boyu hangisidir? AHLAT NEREDE? Kabine Toplantısı'nın yapıldığı Ahlat nerenin ilçesi? Ahlat ilçesi hangi ile bağlı? Malazgirt Savaşı'nın sonuçları neler? Malazgirt Zaferinin önemi nedir? Kırtasiye alışverişi nereden yapılır? En uygun kırtasiye alışverişi nerede yapılır? Kırtasiye alışverişi listesi! Malazgirt Zaferi Kutlama Mesajları 26 Ağustos! Malazgirt Zaferi 1071 yeni, anlamlı, kısa ve yazılı sözler, mesajlar neler? Malazgirt zaferi nerede oldu? Malazgirt savaşı neden çıktı? Malazgirt zaferi nasıl kazanıldı? Malazgirt Zaferi ne zaman, kaç yılında ve hangi komutan kazandı? 26 Ağustos Malazgirt Zaferi kaçıncı yıl dönümü? UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman? Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman, saat kaçta yapılacak? Fenerbahçe Avrupa ligi kura çekimi tarihi!
title