Haberler

Yurt dışına gitti, 2 üniversite bitirdi! Tahsilli çoban hedeflerinden vazgeçmiyor hem koyun otlatıyor hem sınava hazırlanıyor

Güncelleme:

Kaymakam olma hayalini gerçekleştiremeyen Mustafa Özer, memleketine dönerek çobanlık yapmaya başladı. İki üniversite bitirip yurt dışında dil eğitimi alan Özer, sürüsünde 100 koyuna çobanlık ederken bir yandan da kaymakamlık sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor.

Artvin'de, en büyük hayali kaymakam olmak olan iki üniversite mezunu genç, hayalini gerçekleştiremeyince memleketine dönerek çobanlık yapmaya başladı. 12 koyunla başladığı çobanlık serüveninde 4 yıl içinde sürüsünü 100 koyuna çıkardı.

Ankara'da yaşayan Mustafa Özer, mezun olduktan sonra, ikinci üniversitesini tamamladı. Bunun üzerinde 6 ay yurt dışında dil eğitimi aldı. En büyük hayali kaymakamlık olan Özer, bu hayali için girdiği sınavda mülakat aşamasında elenince memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesine dönerek tarım ve hayvancılıkla uğraşmaya başladı. 2020 yılında 12 koyun alarak başladığı hayvancılık faaliyetlerinde, 4 yıl sonra sürüsünü 100 koyuna çıkardı.

"12 KOYUNLA BAŞLAMIŞTIM BUGÜN 100 KOYUNUM VAR"

İlçeye bağlı Çevreli Köyü'ndeki 2 bin 100 rakımlı Çamlıbel Yaylası'nda koyunlarını otlatan genç çoban, kaymakam olma hayalinden vazgeçmedi. Mustafa Özer, hem sürüsünü otlatıyor hem de kaymakamlık sınavlarına hazırlıklarına devam ediyor. Mustafa Özer, kaymakamlık hayalini hala sürdürdüğünü ve tarımla hayvancılığa büyük bir sevgi beslediğini belirterek "Ankara doğumluyum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum, aynı zamanda Sosyoloji bölümü mezunuyum. 6 ay yurt dışında İngilizce dil eğitimi aldım. En büyük hayalim kaymakam olmaktı nasip olmadı. Bir memleket sevdasıyla köyüme döndüm. Tarım ve hayvancılığa aşıktım. 2019 yılında traktörümü aldım. 2020 yılında ise 12 koyunla başladığım hayvancılığa, bugün 100 civarında koyunla devam ediyorum" dedi.

Yurt dışına gitti, 2 üniversite bitirdi, çobanlık yapıyor!

Yurt dışına gitti, 2 üniversite bitirdi! Tahsilli çoban hedeflerinden vazgeçmiyor hem koyun otlatıyor hem sınava hazırlanıyor
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler Mustafa Özer Kaymakamlık artvin Eğitim Yerel Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda dünyaya sesleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda dünyaya sesleniyor

İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanı Kubeysi'yi öldürdü

İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanını öldürdü

Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteklediği ürün yüzünden çiftçiyle tartıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu videoyu görmesin! Tarım Bakanı baltayı taşa vurdu

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin annesi konuştu: Yerini söyledim, niye devlet bunu götürmedi?

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin annesi sessizliğini bozdu! Sözleri çok konuşulur

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });