Haberler

Güvenli Bir Hayat Var

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında AB Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından finanse edilen ve Kocaeli, Sakarya, Düzce illerinde uygulanmak üzere başarılı bulunan “VAW/56-Güvenli Bir Hayat Var! / There is a Safe Life” projesinin Düzce açılış toplantısı, Düzce Üniversitesi Çalıştay Salonunda gerçekleştirildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında AB Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından finanse edilen ve Kocaeli, Sakarya, Düzce illerinde uygulanmak üzere başarılı bulunan "VAW/56-Güvenli Bir Hayat Var! / There is a Safe Life" projesinin Düzce açılış toplantısı, Düzce Üniversitesi Çalıştay Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Kaygusuz ve Düzce ilindeki Sosyal Hizmet Uzmanları, Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Düzce Valiliği AB İl Koordinatörü Ayhan Nuri Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü temsilcileri, Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Selma Demirelli ve temsilcileri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesinin başvuru sahibi, Düzce Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Barosu, Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifinin proje ortağı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Gölcük Kaymakamlığının iştirakçi olduğu projede, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde Kadına Yönelik Şiddet ile mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşlarının ve girişimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi, yerel ve bölgesel işbirliğinin teşvik edilmesinin yanı sıra toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadele konusunda yürütülen hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin arttırılması amaçlanmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda; il ölçekli mevcut durum analizi, iyi örnek uygulamalarının öğrenilmesi, tecrübe paylaşım ve istişare amaçlı çalıştayların düzenlenmesi, bilgilendirme ve eğitim programlarının yürütülmesi; "kadın dostu kent", medyada "kadın" imgesi, "kamu hizmetlerinden beklentiler" gibi örnek uygulamalarının yürütülmesini içeren faaliyetler gerçekleştirilmekte.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı"nın kapsamı dışında bırakılan TR42 Bölgesinin iki ili olan Bolu ve Yalova'nın proje deneyimlerinden azami fayda sağlamasına ve projenin sürdürülebilirliğine yönelik tedbirler geliştirmekte. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close