Haberler

Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu Dünya Engelliler Haftası'nda Sahne Aldı

Güncelleme:

Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu, Dünya Engelliler Haftası'nda Tuzla Devlet Hastanesi'nde sahne alarak farkındalık oluşturdu. Görme engelli tiyatro oyuncularının sahnelediği 'Çılgın Konak' isimli oyun izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu'nun görme engelli tiyatrocuları, Dünya Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak için Tuzla Devlet Hastanesi'nde sahne aldı.

Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu'nun görme engelli tiyatro sanatçıları olan 'Engelsiz Sahne Yürekleri' ekibi, 10 - 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Tuzla Devlet Hastanesi'nin konferans salonunda sahne aldı. Görme engelli tiyatro oyuncularının sahnelediği 'Çılgın Konak' isimli oyun izleyiciler tarafından ilgiyle ve kahkahalar eşliğinde izlendi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tuzla Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Uzm. Dr. Selçuk Bozhalil'in yanı sıra hastane yönetimi ve hastanede görevli sağlıkçılar da oyunu izleyenler arasında yer aldı.

Etkinlik hakkında konuşan Tuzla Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Çağlar, "Tamamı görme engellilerden oluşan Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu. 'Engelsiz Sahne Yürekleri' olarak adlandırdık onları. Bu çok özel bir oyun, hızlı bir oyun oynuyorlar. Vodvilden bozma bir Süt Kardeşler benzeri uyarlama bir oyun. Eğlenceli bir oyun, seyirciyi zaten kahkahaya boğdu. Grup 2013'ten beri sadece İstanbul'da değil ülke çapında 40'a yakın turne yaptı. Tabii gönül isterdi ki böyle tamamı görme engellilerden oluşan ekip, sadece görme engelliler günü veya haftası gibi özel günlerde değil, farkındalık açısından, gençlere yetişkinlere aynı etkinliklerle daha fazla oyun oynayarak hem özel yürekler daha çok sahne alacak, hem de bu farkındalığı burada projeyi daha çok kişi izlemiş olacak. Bugün de çok güzel bir programdı. Tuzla Devlet Hastanesi başhekimimiz, özel bir etkinliğinde bizleri misafir etti. Bize evine yüreğine açtı, biz de oyunu sahneledik" dedi.

"Bazen bizim sahnede görmediğimize inanmıyorlar"

Oyunda performans gösteren tiyatroculardan olan Geylani Akçay, "Ben 30 yaşındayım, yaklaşık 16 yaşımdan beri sahneye çıkıyorum. Bu iş gönülle kalple yapılan bir iş, daha doğrusu işten ziyade bir sanat. Topluma empati yapmanın ne demek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Şartlar eşit olmasa da biz kendimizi sizden farklı görmüyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Orhan Çağlar hocamızla yaklaşık 12 yıldır tanışıyoruz, o günden beri Türkiye çapında yaklaşık 60 ilçe gezdik. Çok iyi dönüşler aldık insanlar çok şaşırıyorlar. Bazen bizim sahnede görmediğimize inanmıyorlar. Gerçi biz bile bazen kendimize inanmıyoruz. Biz mutlu olmadan karşı tarafı mutlu edemeyeceğimizi bildiğimiz için önce kendimizi, sonra karşı tarafı mutlu etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuzla Devlet Hastanesi Engelliler Haftası Konak Tuzla Dünya Sanat Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title