Haberler
Lübnan'daki ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Lübnan'daki ateşkese Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Lübnanlılar ateşkes sonrası evlerine dönmeye başladı

İmzaların atıldığını duyan yüz binlerce kişi yollara düştü

Uyarılar art arda geldi: 50-60 yılın en soğuk zamanları yaşanacak

Bu kış bambaşka olacak! Uyarılar art arda geldi

Bakan Tunç: DEM Parti İmralı ile görüşmek için dilekçesini verdi, konuyu değerlendiriyoruz

DEM Parti'nin Öcalan için verdiği dilekçeye Bakan Tunç'tan ilk yorum

Gıda Sektörü Stso'da Mercek Altına Alındı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Samsun Ticaret Borsası ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) işbirliği ile "Gıda Sanayinde Gıda Mevzuatı, Etki Analizleri, Eğitim ve İşbirliği Sistemi" hakkında seminer düzenlendi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Samsun Ticaret Borsası ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) işbirliği ile "Gıda Sanayinde Gıda Mevzuatı, Etki Analizleri, Eğitim ve İşbirliği Sistemi" hakkında seminer düzenlendi.

Samsun TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere, Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, TÜGİS Genel Sekreteri Selçuk Maruflu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Karadeniz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracat Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, "Dünya artık tek bir pazar, hal böyle iken ülkemiz için üretim yapmamız büyük fırsatlar kaçınılmaz oluyor. Buda pastadan daha az fayda almamız anlamına gelmektedir. Gıda sektörü bağlamında oldukça önemli bir coğrafyada bulunuyoruz. Sahip olduğumuz fırsatlar en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Yapılan seminer hakkında bilgi veren TÜGİS Genel Sekreteri Selçuk Maruflu, "Biz ortaklarımız ile birlikte bir Avrupa Birliği projesi yürütüyoruz. Bu proje Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin aday bir ülke olarak AB girmesinde gıda mevzuatı ve gıda yasalarıyla ilgili çalışmaların derlenmesi, Türk mevzuatının toparlanması, AB mevzuatı ile karşılaştırmalı olarak mukayese edilmesi ve AB çerçevesinde çıkarılan 6356 sayılı yasanın eksiklikleri ve Türkiye'de meydana getirdiği etki analizlerini kapsayan bir projedir. Bu projede devlet, özel sektör, üniversite ve yabancı paydaşların güzel bir işbirliğidir. Bizim bu projede 3 tane yabancı ortağımız var" diye konuştu.

Türkiye'nin son 10 yılda çok büyük bir gelişme gösterdiğini belirten Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, "Son dönemlerde Avrupa Birliği normlarında uyumlarında çeşitli mevzuatlar çıktı. AB normlarına Türk yasalarını uygun hale getirdi. Üretilen malı pazara ulaştırmada, Pazar kalitesindeki güvenilirliği konusundaki çalışmalar olacak. Dünya artık tek bir Pazar. Bu pazara dünyanın her yerinden mallar yapılıyor. İhracatımız özellikle Rusya ihracatının artmasından sonra Avrupa'da da ayrı bir ivme kazandı. Avrupa Birliği normları hepimiz için gerekli. Türkiye'deki üreticiler ve gıda sanayi çok gelişti" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından MKV Uluslararası Danışmanlık Firma Yöneticisi Dilek Volkan, AB Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Dr. Mete Çevik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uzmanları Dr.Muhammet Demirtaş, Yıldıray İstanbullu ve Ahmet Budaklıer, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ali Rıza Tekin, Doç.Dr. Coşkun Dalgıç ve Doç.Dr.Bülent Belibağlı Türk mevzuatını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Avrupa süreçlerine nasıl adapte olduğunu, Avrupa Birliği yasaları, Türkiye'deki tatbikatı ve gıda güvenirliliği konuları hakkında bilgiler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title