Haberler

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü "Karma Sergisi" Açıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü “Karma Sergisi” açıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü "Karma Sergisi" açıldı.

KTO Karatay Üniversitesi'ndeki sergi açılışına, Konya Valisi Muammer Erol, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Hattat Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, Geleneksel Türk Sanatları bölümünün 2013-2014 eğitim yılında yetenek sınavları ile alınan 9 öğrenciyle hayatına başladığını söyledi. Hat-Tezkip ana sanat eğitiminde 4, Resim ana sanat eğitiminde 5 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Yrd. Doç. Dr. Öksüz, "Dünya'da sanat eğitimi kontenjanları 10 ila 20'yi geçmez. Bölümümüzde ortak mesleki programlar okutulmaktadır. Bu programlar aynı zamanda Bologna sürecine de uyarlanmıştır. Bu sergide öğrencilerimizin 4-5 ay gibi kısa bir zamanda yaptıkları çalışmaları hocalarının önderliğinde güzel sanatlarımıza nasıl bir başlangıç yaptıklarını gece uykularından ve birçok işlerinden fedakarlık ederek nasıl bir özveri ve gayret şevkiyle neler yapabildiklerini hep birlikte göreceğiz" dedi.

"AMACIMIZ MULTİDİSİPLİNER BİR YAPI OLUŞTURABİLMEK"

Yrd. Doç. Ceyda Çalgüner ise, bölüm içerisinde resim ana sanat programı, hat ve tezhip ana sanat programı, halı ve kilim desenleri ana sanat programı olmak üzere 4 ayrı programının mevcut olduğunu kaydederek, "Bu programlar dahilinde belli başlı dersler içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde birinci sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalardan oluşan bir sergideyiz. İlk sergi deneyimleri olduğu için bizlerde onlar kadar çok heyecanlıyız. Sergide bir takım kavramsal sanat projeleri var. Teknik resim perspektif dersiyle ilintili olarak mimari bir takım projeler var. Sanat tarihi konularını kapsayan poster çalışmaları var bu sergide. Bununla birlikte temel sanat eğitimi ve tasarımı dersleriyle bağlantılı olarak yapılan çalışmalar var" şeklinde konuştu.

Keyifli, renkli bir serginin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Çalgüner, "Geleneksel Türk Sanatları Bölümünü kurmaktaki amacımız alışılmış sanat bölümleri gibi çok sınırlar ve kurallar içerisinde kalıp bu sınırlar dahilinde öğrenciler yetiştirmekten ziyade farklı bölümler farklı fakültelerle multidisipliner yapıda bir yapı oluşturabilmekti. Asıl amacımız, misyonumuz bu yöndeydi. Şimdi bu sergide bu sonuçları görmek öğrencilerin başarılarına şahit olmak her şeyden önce biz hocaları çok çok onurlandırıyor. Galiba istediğimiz şeyi başarıyoruz. Çünkü çok yönlü düşünmeye başladılar bu çalışmalar neticesinde. Artık algı kapılarını daha da açmış durumdalar. Dolayısıyla bu şevkle, bu istikrarla, bu azimle, çalışkanlıkla giderlerse 4'üncü sınıfta bu camiadaki birçok kurumu, sizleri çok şaşırtacak, doyuracak işlerle karşılaşacağız gibi görünüyor" diye konuştu.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrencisi Sinem Tınkır da, "Biz bu sergide unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel sanatları tekrar canlandırmak için çalıştık. ve gerçekten çok yorucu bir çalışma oldu. Her konunun, her çalışmanın kendi arasında bambaşka açtığı yollar, kapılar var. Bizim için çok faydalı oldu" ifadelerini kullandı.

Serginin açılışının ardından Konya Valisi Muammer Erol ve davetliler sergiyi gezerek yetkililerden eserler hakkında bilgi aldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close