Haberler

Erken Doğan Bebeklerde Görme Bozukluğu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAÜN Tıp Fakültesi Hastanesinde, prematüre bebeklerin göz tedavisinde kullanılan Prematüre Retinopatisi (ROP) lazer cihazı hizmete girdi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Hastanesinde, erken doğan bebeklerin göz tedavisinde kullanılan Prematüre Retinopatisi (ROP) lazer cihazı hizmete girdi.

Şahinbey Lions Kulubü tarafından temin edilen cihaz, GAÜN Tıp Fakültesi Hastanesine bağışlandı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, cihazın hizmet vermeye başlaması nedeniyle düzenlenen törende, ROP hastalığının yeni doğan bebeklerin retinasında ortaya çıkan görme rahatsızlığı olduğunu belirtti.

Hastalığa zamanında müdahale edildiğinde iyi sonuçlar alındığını vurgulayan Coşkun, "Tedaviyle ömür boyu görme engeli önleniyor. Dolayısıyla bu cihaz sadece Gaziantep'e değil bölgemize hizmet verecek" dedi.

GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise cihazın çok önemli işlevi olduğunu kaydetti.

Lions Kulüpleri Genel Yönetmeni Bülent Şen ise önlenebilir olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

Prematüre doğan her 100 bebekten 10'unda görme engeli ortaya çıktığını aktaran Şen, "Bu çok yüksek bir rakam. Biz bu 10 çocuğumuzu kurtarabiliriz. Dolayısıyla bu rakam cihazın ne kadar önemli olduğu gözler önüne seriyor" diye konuştu.

Şen, ROP cihazının Türkiye'de çok az hastanede bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından GAÜN Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Saygılı, ROP hastalığı ve cihaz hakkında bilgi verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel
title
Close