Haberler

Erciyes'te Uluslararası Kar Festivali Hazırlığı

"Uluslararası Erciyes Kar Festivali" düzenleyeceklerini bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 18-19 Şubat tarihlerinde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde

"Uluslararası Erciyes Kar Festivali" düzenleyeceklerini bildirdi.

Özhaseki, Başkanlık Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılında Erciyes Tekir Yaylası'nda temelini attıkları 16 tesisin tamamlandığını, festival etkinlikleri kapsamında bu tesisleri hizmete açacaklarını söyledi.

Proje kapmasında yatırımların devam ettiğini anlatan Özhaseki, "Elimizdeki ürünün tanıtımı da önemli. Festivale, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katılacak. 18 Şubat Cumartesi günü, Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği ile birlikte '2023 Vizyonunda Kayseri' konulu çalıştay da gerçekleştireceğiz. Çalıştaya Bakanlarla birlikte bilim adamları, bürokratlar ve gazeteciler katılacak" dedi.

Festivalin ikinci gününde sahne şovları yer alacağını belirten Özhaseki, şu bilgileri verdi:

"Festivalin ikinci gününde sanatçı Mustafa Ceceli konser verecek, ilimizde konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler paraşütle atlayış yapacak, kayak ve snowboard gösterileri olacak. Komandoların yaptığı iglolar ziyaret edilecek. Ayrıca karda yapılan heykellerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirilecek. Heykeltıraşlar, yarın Cumhuriyet Meydanı'nda kardan heykel yapacak. Dolu dolu festival hazırladık."

-Bakanlarla protokoller imzalanacak-

Özhaseki, festivale gelecek bakanların sorumluluğundaki bazı tesislerle ilgili protokol imzalamayı da planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tarihi Kayseri Kalesi'nin kültür sanat merkezine dönüştürülmesi projesi sürüyor. Arkeoloji müzesinin kale içine taşınması konusunda Kültür ve Turizm Bakanımız ile görüşüp, protokol imzalamayı planlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile de Talas ilçesindeki Amerikan Koleji binasının belediyeye devri konusunu görüşeceğiz. Burasını gençlik merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Okullarında başarılı olan öğrencileri 1 hafta kampa alıp, spor faaliyetlerine katılmalarını sağlayacağız. Kiçikapu'da bulunan ve bazı spor aktivitelerinde kullanılan kilise binasını da sanat merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bakanlığa bağlı Erciyes'teki tesisi de yeniden düzenleyip, kayak sporcularının yetiştirildiği konuma getirmeyi düşünüyoruz. Burası, Ankara'dan gelen bürokratların ucuza tercih ettiği otel olmaktan çıkmalı. Sağlık Bakanımız ile de bazı sağlık tesislerinin Abdullah Gül Üniversitesi bünyesine dahil edilmesi konusunu görüşeceğiz."

-Havaalanı genişletilecek-

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi tamamlandığında mevcut havaalanının talebi karşılamaya yetmeyeceğini belirten Özhaseki, "Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'a da hitap edecek şekilde Himmetdede bölgesine yeni bir havaalanı yapılması gündeme geldi, ancak bu çok pahalıya mal olur. Kayseri'deki mevcut havaalanının genişletilmesi üzerinde de duruluyor. İkinci konu daha ağır basıyor. Havaalanı genişletilmeye uygun. Bu konuya askeri yetkililer de sıcak bakıyor" diye konuştu.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Yıldız Kültür Erciyes Kar Kayseri Yerel

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin "tüzük" kurultayından karar çıktı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title