Emniyetten 'Huzur Toplantısı'
Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Ahmet Oruç, uyuşturucu kullanımı konusunda çocuklara en yakın tehlikenin arkadaşı olduğunu, sokak satıcılarının tanımadığı insanlara uyuşturucu satmayacağını söyledi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Ahmet Oruç, uyuşturucu kullanımı konusunda çocuklara en yakın tehlikenin arkadaşı olduğunu, sokak satıcılarının tanımadığı insanlara uyuşturucu satmayacağını söyledi. Oruç, ayrıca Mersin'e madde bağımlılarının tedavi ettirileceği merkezin kurulması gerektiğini de belirtti.
Mersin merkez Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü polis-halk ilişkisini geliştirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla 'huzur toplantısı' düzenledi. Mersin Polis Evi'nde yapılan toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ecer, KOM Şube Müdürü Ahmet Oruç, Toplum Destekli Şube Müdürü Mehmet Güngör, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, muhtarlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Yenişehir bölgesinin farklı kesimlerden oluşan, insanların birlik ve beraberlik içinde yaşadığı, zengin kültüre sahip bir ilçe olduğunu söyledi. Akpınar, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak devletin gücünü, otoritesini ve kanun hakimiyetinin ortaya koymalarının yanında devletin sevgisini ve şefkatini vatandaşa yansıtmaya büyük özen gösterdiklerini belirterek, "Tüm olaylara tarafsız ve objektif bir polislik anlayışı ile bakıyoruz. Halkımızı kucaklayarak huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Yenişehir ilçe sınırları içinde 2010 yılı ile 2011 yılları arasında meydana gelen asayiş olaylarının karşılaştırmasını yaptıklarında yüzde 14'lük bir azalmanın meydana geldiğinin görüldüğünü ifade eden Akpınar, ilçede yaşayan vatandaşların kendilerini artık daha huzurlu ve güvende hissettiklerini, parklarda, sokaklarda geç saatlere kadar güven ve huzur içinde dolaşabildiklerini kaydetti. İlçe halkının, kimsenin huzurlarını bozmasına, sahip oldukları birlik ve beraberlik ile sevgi ortamlarının kaybolmasına kesinlikle müsaade etmediğini belirten Akpınar, halkın gürültü ve kargaşayı istemediğini, bunun için polise istenilen desteği verdiğini söyledi. Kendilerine ulaşan bütün belge ve bilgileri hızlı bir şekilde değerlendirmeye ve sonuçlandırmayı amaçladıklarını belirten Akpınar, vatandaşın emniyet müdürlüğünün telefon ve e-posta adreslerine 7 gün 24 saat dilek, şikayet ve temennilerini bildirebileceklerini vurguladı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Oruç ise, uyuşturucu kullanımı ve mücadele konularında bilgi verdi. Oruç, uyuşturucu kullanımında çocuklara en yakın tehlikenin arkadaşları olduğunu, hiçbir sokak satıcısının tanımadığı insana uyuşturucu satmayacağını söyledi. 2011 yılında sokak satıcılarına karşı yapılan operasyonlar ve ele geçirilen uyuşturucu miktarları konusunda da bilgiler veren Oruç, şöyle devam etti; "2011 yılında 351 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bu kişilerden 226'sı çıkarıldıklarını mahkemece tutuklanırken, 125'i de serbest bırakılmıştır. 2011 yılında 94 kilo 149 gram esrar, 3 kilo 816 gram eroin, 4 gram kokain, 69 adet uyuşturucu hap ve 30 kenevir kökü ele geçirildi."
Mersin'in uyuşturucu konusunda önü alınamaz bir sorununun olmadığını vurgulayan Oruç, "Biz önceden önlem almak için belirlenen kritik mahallere yönelik 'Yenigün' ve 'Benim Mahallem' adlı iki proje yaptık. Yenigün projesiyle Mersin'de bütün liselerde konferanslar vererek gençlere uyuşturucunun zararlarını anlattık. Afişler, bültenler hazırlayarak Mersin'in bütün her yerine dağıttık. 'Benim Mahallem' adlı proje ile ise yine belirlenen kritik mahallerdeki çocuklara yönelik futbol ve basketbol turnuvaları, bisiklet turları, şiir ve resim yarışmaları yaptık" dedi. Bir vatandaşın 'madde bağımlısı insanları emniyet olarak tedavi ettiriyor musunuz" sorusunu da yanıtlayan Oruç, "Bu konuda hiçbir zaman çekinmeyin. Suçlara karışmamış, sadece içici olan madde bağımlılarını kesinlikle tedavi ettirmeye götürüyoruz. Ama bize en yakın tedavi merkezi Adana'da olduğundan tedavi ettirme süremiz uzuyor. Bu sorun bizden kaynaklı değil. Hastane çok ileri bir tarihe bizlere randevu veriyor. Bunun içinde acilen Mersin'e madde bağımlılığı tedavi merkezi kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.
Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer de, Trafik Şube Müdürlüğü olarak iki asli görevleri olduğunu belirterek, "Birinci asli görevimiz trafiğe çıkacak araçların trafik açısından sağlamlığına, sigortasına, kaskosuna bakmaktır. İkinci görevimiz ise, trafiğe çıkacak araçların, araç sürücülerinin ehliyeti olup olmadığına ve trafik kuralların uyup, uymadığına bakmaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kendi çalışmaları hakkında hazırladıkları slayt gösterisi katılımcılara izlettirildi. Toplantı sonrası vatandaşlar Şube Müdürlerine şikayet, temenni ve dileklerini bildirdiler. - MERSİN