Haberler

Elimden Tutar Mısın' Projesi Tanıtıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan, ‘Elimden Tutar mısın?

Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan, 'Elimden Tutar mısın?' adlı sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı.

Okul binasında düzenlenen toplantıda konuşan Okul Müdürü Veli Kanko, 6 kişilik teknik öğretmen ekibiyle, 21 Ocak'ta 'Özel sektör destekli nitelikli öğrencileri nasıl yetiştirebiliriz?' düşüncesiyle karşılıksız burs destekli staj eğitim projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Proje aşamasında sadece devletin değil özel sektörün de desteğini alarak yola çıktıklarını dile getiren Veli Kanko, "Gençlerimizin Elinden Tutarsak mesleki eğitimde yeniden bir çıkış yolu bulabilir miyiz?' diyerek projemizi Kastamonu Ağaç İşleri Odası Yönetim Kurulu ile paylaştık. Ağaç İşleri Odası da ülkemiz ve Kastamonu sanayisinin kanayan yarası olan, nitelikli ara eleman bulamama probleminin çözün noktası, tam da bu proje olmuş diyerek, kendilerinin de projede ortaklık teklifini alarak yola çıktık. Ağaç İşleri Odası ve Taş Mektep olarak Ahşap sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan Kastamonu ismiyle özleşmiş, Kastamonu Entegre Direktörü Enis Koç'la görüşerek tanıtım faaliyetlerine başladık. Kendilerinden, projemiz içeriği hakkında olumlu tepki alarak tanıtım faaliyetlerine devam ettik. Bu olumlu tepki tanıtım faaliyetlerini hızlandırdı. Hemen Ahşap Sektörünün diğer öncü kuruluşu SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu ile görüştük. Kendileri ve SFC firması olarak projemize her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek bizleri onurlandırdılar. Proje konusundaki olumlu tepkisi ve heyecanı, çalışmalarımıza yeni bir ivme kazandırdı. Ahşap konusunda ki deneyim ve tecrübelerini bizimle paylaşarak projemizi güçlendirdiler" dedi.

"KASTAMONU KONAKLARI MARKASINI OLUŞTURACAĞIZ"

'Yaklaşık 10 öğrenci desteği alabilir miyiz?' diye çıktıkları yolda hedeflerinin "Mobilya bölümünü tercih eden her öğrenciye burs verebilir miyiz?, Staj yapma imkanı sağlayabilir miyiz?" olarak değiştiğini anlatan Kanko, "Verilen destekler sayesinde projemizin birinci ayağı olan burs destekli staj eğitimi tanıtım ve katılım hedefimize ulaştık. Proje ekibimiz 'İlimizi Dünyada Ahşabın Merkezi Yapma' hedefi doğrultusunda tarihten gelen el becerisi sanatını, akademik ve bilimsel birikimlerle de sağlam temellere oturtulması için büyük çaba sarf etti. Çünkü akademik ve bilimsel dayanağı ve desteği olamayan projeler başarılı olamaz. Karabük Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın mobilya bölümü mezunu oluşu, ahşap konusundaki ses getiren ve örnek alınan, uzmanlığına başvurulan akademik ve bilimsel çalışmalar yapması projemizin anlatımını kolaylaştırdı. Hemen Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi üzerinden sertifikalı kurs ve seminer çalışmalarını başlattık. Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Taslak çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz, çalışmalarımızı dördüncü Ahşap fuarına yetiştirerek fuar açılış günü başlatmak. Karabük Üniversitesi ile Birlikte kurs ve seminer çalışması yapacağız, Karabük Üniversitesinden sertifika alacağız, akredite olacağız. Restorasyon ve onarım çalışmalarında sertifikalı kişileri de çalıştırarak istenmeden yapılacak hataların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu akademik işbirliğinin devamında, 'Kastamonu Konakları Markasını' oluşturmak, İlimizdeki Ahşap yapıların mimari özeliklerini ve yapım tekniklerini de bilimsel çalışmalarla kayıt altına alarak, güvenli bir şekilde gelecek kuşaklara aktararak 'Kastamonu Taş Mektep Modeli' oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için Şehrin havasını teneffüs eden herkesin tarihi sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan SFC Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu ise, Kastamonu'da var olan ahşap varlığının profesyonel anlamda değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Kastamonu'da Ahşap Müzesi kurulması talebinde bulunan Gülamoğlu, kurulacak müze sayesinde ahşabın daha da iyi noktalara getirilebileceğini kaydetti.

"AHŞABA HERKES SAHİP ÇIKMALI"

Kastamonu Ağaç İşleri Odası Başkanı Ergün Can da, oda olarak projeye her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Kastamonu ahşapta bölgenin parlayan yıldızı yapmak için bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sinerji oluşturarak herkesin ahşaba sahip çıkması gerekiyor. Kastamonu içinde ve dışında yaşayan herkesin, taşın altına elini koyması, günü kurtaran popülist politikalar yerine kalıcı, bireysel değil toplumu kucaklayan, birleştiren, çözüm üreten, Kastamonu'nun potansiyelini harekete geçirecek rasyonel politikalar üretilmesi gerekir. Ahşabın İnsanlarda oluşturduğu sıcaklığın ve dayanılmaz cazibesinin, her geçen gün Kastamonu'da yükselen trendinin, hız kesmeden devam edeceğini umut ederek, ahşapta marka şehir olma hedefini yakalamak için, hızlı ve emin adımlarla yürüyeceğiz"

Projenin tanıtım toplantısında projeye destek veren kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine öğrenciler tarafından ahşap malzeme kullanarak yapılan çeşitli hediyeler verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close